Μήνυμα στήριξης από Τζον Μπάιντεν: Η Ελλάδα επιστρέφει σε επενδύσεις και ανάκαμψη

 Για επιστροφή της Ελλάδας σε επενδύσεις και ανάκαμψη έκανε λόγο ο Τζο Μπάιντεν. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,  μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στο επίσημο δείπνο της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Φιλαδέλφει,  δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, τη «συνεχή υποστήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης και την εκτίμησή του για τον «πολύτιμο ρόλο» που διαδραματίζει η χώρα μας ως σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, άρα έχοντας μπροστά του ελληνικό ακροατήριο, επισήμανε: «Η Ελλάδα κάνει comeback. Η αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχής της χώρας είναι σημαντική γιατί θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να εκτιναχθεί η οικονομία της, αλλά και να αλλάξει την γεωπολιτική της Μεσογείου».

«Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης πρέπει να ανοίξει»

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Philadelphia Inquirer, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και ιδιαιτέρως στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει ξανά. Στο σημείο αυτό δέχθηκε… βροχή χειροκροτημάτων από τους παριστάμενους και συνέχισε: «Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων της ελληνικής κληρονομιάς στην Τουρκία, είναι αναγκαία. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση. Και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν τέτοια ελευθερία στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε αισιοδοξία ότι «μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη λύση στο εγγύς μέλλον» και «να βρεθεί ένας ωφέλιμος συμβιβασμός».

Περισσότερα από 1000 άτομα παραβρέθηκαν στο Κογκρέσο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να είναι εκείνος που καλωσόρισε τον Τζο Μπάιντεν στις εργασίες του.
 

 

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Και μέσω προξενικών αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων προξενικών αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *