«Μήνυμα στήριξης προς την Ευρώπη οι εκλογές»

Το Παράλιο Άστρος της Αρκαδίας επισκέφθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου επιθεώρησε  τα έργα επέκτασης του λιμένα Παραλίου. Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Mαίου, τόνισε πως «αποτελούν μήνυμα στήριξης προς την Ευρώπη» ενώ δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα.

 «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, η οποία όμως δεν επηρεάζει τόσο την Ν.Δ. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις δυνάμεις μας, παρότι περνάμε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο και μην ξεχνάτε ότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειμώνας της μεγαλύτερης φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών. Παρόλα αυτά δεν φαίνεται τουλάχιστον δημοσκοπικά να έχουμε υποστεί -παρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει – συντριπτικά πλήγματα και κατάγματα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι, «αυτός που αναδιατάσσεται είναι όλος ο υπόλοιπος πολιτικός χώρος. Πριν από μερικούς μήνες μπροστά ήτανε και κάλπαζε η Χρυσή Αυγή τώρα δεν το βλέπουμε, σήμερα έρχονται καινούργιες δυνάμεις να αλιεύσουν ψήφους από την κεντροαριστερά.

Αυτό δείχνει ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να πείσει, ούτε βέβαια ότι έχουμε συντεταγμένες δυνάμεις απέναντί μας. Πιστεύω ότι ως τις ευρωεκλογές θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα στις δημοσκοπήσεις. Σημασία έχει ότι το βράδυ των ευρωεκλογών να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει μια φιλοευρωπαϊκή χώρα η οποία στηρίζει και τις αλλαγές που γίνονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η κυβέρνηση στηρίξει την ανάπτυξη της περιφέρειας»

Σε μήνυμα του προς τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, Μανόλη Σκαντζό, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως η κυβέρνηση «είναι εδώ να στηρίξει την ανάπτυξη της περιφέρειας» ευχόμενος να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα ενώ επισκέφθηκε και το Λιμενικό Σταθμό, ο οποίος αναβαθμίζεται σε Λιμενικό Τμήμα, στα πλαίσια του «Λιμενικού Καλλικράτη», όπως χαρακτήρισε ο υπουργός την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το έργο αυτό σημαίνει πολλά για την ναυτιλία και τον τουρισμό. Είναι ένα έργο σημαντικό, γιατί αποκτά η Αρκαδία μια μαρίνα, αποκτά χώρο φιλοξενίας σκαφών αναψυχής κι επειδή έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, μέσα από πολλές παρεμβάσεις ιδιαίτερα νομοθετικές σε σχέση με τη λειτουργία των σκαφών αναψυχής, θέλουμε να υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές».

Αναφορικά με το λιμάνι του Λεωνιδίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι θέμα των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας, μιας και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν χρηματοδοτεί έργα στα λιμάνια, γιατί δεν έχει τέτοιο προϋπολογισμό, εκείνο όμως είπε, που μπορεί να κάνει είναι να διευκολύνει την αδειοδότηση των λιμενικών έργων.

About kymaeditor

Check Also

Χρήστος Στυλιανίδης: «Κύριος στόχος να κρατήσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η ελληνική ναυτιλία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, την αξιοποίηση …