Μία Μανιάτισσα αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού σε αυστραλιανή κυβέρνηση

Ελληνικό χρώμα θα έχει η κυβέρνηση της Αυστραλίας αφού η Τζένη Μικάκου, με καταγωγή από τη Μάνη γίνεται είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού σε αυστραλιανή κυβέρνηση.

Η ομογενής γερουσιαστής είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος Βικτωρίας, το οποίο κέρδισε τις πρόσφατες πολιτειακές εκλογές, και το οποίο την επέλεξε για να γίνει μέλος της κυβέρνησης του Ντάνιελ Αντριους.
Η επιλογή των υπουργών του Εργατικού κόμματος γίνεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του, αλλά η ανάθεση των υπουργείων από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. “Αντριους θα ανακοινώσει αύριο ποιο υπουργείο θα αναθέσει στην κ. Μικάκου, που υπήρξε σκιώδης υπουργός τα τελευταία χρόνια.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1999 και στην πολύχρονη καριέρα της διετέλεσε υφυπουργός Δικαιοσύνης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις Bracks και Brumby.
Μετά την ήττα του Εργατικού Κόμματος στις εκλογές του 2010 διετέλεσε σκιώδης υπουργός Τρίτης Ηλικίας, σκιώδης υπουργός Νέα Γενιάς, σκιώδης υπουργός Νομικής Προστασίας Ανηλίκων και σκιώδης υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

About kymaeditor

Check Also

Οι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου αναλαμβάνουν νέο κοινωνικό ρόλο στην Ελβετία

Οι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου, ένα από τα εθνικά σύμβολα της Ελβετίας και διεθνώς γνωστοί επειδή βοηθούν σε διασώσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *