Μαζί με άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε διάσωση μεταναστών ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάσταση που έχει παγιωθεί πλέον στο θαλάσσιο σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία ήρθε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη.

Συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου του Γιάννη Γιαννέλλη και Γιάννη Θεοτοκά και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο ο κ. Δρίτσας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τον εγκληματικό χαρακτήρα της μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα από Τούρκους μεταφορείς.

Σε ένα βαρκάκι που πουλάει παγωτά στους λουόμενους στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας και στο οποίο μόλις και μετά βίας χωράνε τρεις άνθρωποι είχαν στοιβάξει 18 άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλους πρόσφυγες από τη Συρία. Μαζί και ο Τούρκος μεταφορέας ο οποίος συνελήφθη. Στο σύνολο τους οι 18 αυτοί άνθρωποι διασώθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αλλά αυτό δεν ήταν και το μόνο περιστατικό κατά το οποίο ο πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος διαπίστωσε τις σωτήριες για δεκάδες ανθρώπινες ζωές παρεμβάσεις. Στη λίγη ώρα που βρέθηκε στο λιμάνι τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στελεχωμένα από ανθρώπους που ξεπερνούν τους εαυτούς τους με πολύωρες περιπολίες σε κάθε άλλο παρά καλές καιρικές συνθήκες έφεραν με ασφάλεια δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Διασώζοντας τους από βέβαιο θάνατο αφού είτε οι βάρκες τους βούλιαζαν είτε οι μηχανές τους είχαν προβλήματα και είχαν μείνει ακυβέρνητοι.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δρίτσας, «να έρθω σε επαφή με την Ελλάδα που πρωτοστατεί στην πιο σπουδαία ανθρωπιστική και ταυτόχρονα πατριωτική προσπάθεια που συμβαίνει στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Είναι η αιχμή του δόρατος σε μια μεγαλειώδη προσπάθεια που όχι μόνο σώζει ζωές αλλά κρατάει και την αξιοπρέπεια της χώρας μας παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα. Ήρθα να τιμήσω το λιμενικό σώμα και να τους διαβεβαιώσω ότι τους παρακολουθεί όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη και ο κόσμος όλος. Αισθάνομαι τιμή που είμαι πολιτικός προϊστάμενος του λιμενικού σώματος».

Όπως δήλωσε ο κ. Δρίτσας «η στόχευση είναι συνεχής και ήδη βελτιώσεις υπάρχουν. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, συνεχίζουμε. Το λιμενικό σώμα στα νησιά πρέπει να ενισχυθεί και σε μέσα και σε στελέχωση, οι δυσκολίες ξεπερνιώνται βήμα βήμα. Νομίζω πως ότι κάναμε το 2015 έχει ήδη καταγραφεί αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Το 2016 το επόμενο διάστημα δηλαδή είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη ο κ. Δρίτσας συμμετείχε σε συσκέψεις στο λιμεναρχείου Μυτιλήνης και στην εδρεύουσα στη Μυτιλήνη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βαλσαμίδη ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο μέτωπο» Σκάλας Συκαμνιάς – Εφταλού – Μόλυβος στη βόρεια Λέσβο όπου καθημερινά γίνονται εκατοντάδες αποβιβάσεις μεταναστών και προσφύγων.

About kymaeditor

Check Also

Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού

Αγαπητοί ναυτικοί και φίλοι της ναυτιλίας, Σήμερα, 25 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού, μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *