Μακρόνησος, γυναίκες στο “χακί” και στρατιωτικοί σε υπουργεία το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής

«Μακρονήσια», καταναγκαστικά έργα για μετανάστες, και στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες περιλαμβάνει το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Το πρόγραμμα που είναι εμπνευσμένο από τη Χούντα έχει υπότιτλο «Οι κλέφτες στη φυλακή, οι Έλληνες στην εξουσία» περιλαμβάνει 15σελίδες πρόγραμμα της ακροδεξιάς οργάνωσης και αναπολεί τις πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων.

Τα τέσσερα σημεία

Τα τέσσερα σημεία του προγράμματος

1. Αγροτική ανασυγκρότηση στα πρότυπα της Χούντας
Το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής προτείνει την διαγραφή των χρεών των Ελλήνων αγροτών, όπως είχε συμβεί και στην περίοδο της δικτατορίας και έδωσε, όπως ισχυρίζεται το κείμενο, ώθηση στην αγροτική οικονομία. Στη συνέχεια, προτείνουν τη σύσταση ταμείου που θα επιδοτεί την αγροτική παραγωγή, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

2. «Μακρονήσια» και καταναγκαστικά έργα για τους μετανάστες

Αναφέρονται σε «λαθρομετανάστες εισβολείς που αποτελούν ασύντακτο στρατό, που αποσυνθέτει την κοινωνική δομή και αλλοτριώνει την εθνική ταυτότητα» και προτείνουν μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων. «Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις, που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα». Ακόμη, προτείνουν να εκτίουν τις ποινές τους σε χώρους κράτησης, όπου θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.

3. Πολιτική ηγεσία από τις Δυνάμεις Ασφαλείας σε στρατό και αστυνομία
«Πλήρης απεξάρτηση των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κόμματα και κατάργηση του συνδικαλισμού. Ο υπουργός και οι υφυπουργοί Άμυνας θα προέρχονται υποχρεωτικά από το Στράτευμα (…) Επανίδρυση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, με υπουργό που θα προέρχεται υποχρεωτικά από τις τάξεις των μάχιμων αξιωματικών. Απόσυρση των γραφιάδων και κομματαρχών από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ».

4. Υποχρεωτική θητεία και για τις γυναίκες
Αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους και το τέλος του σχολείου οι γυναίκες θα πρέπει να πηγαίνουν στο στρατό, ενώ προτείνουν και αύξηση του χρόνου στράτευσης. Συγκεκριμένα σημειώνεται: «Στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες. Οι γυναίκες σε μη μάχιμες θέσεις στα αστικά κέντρα και όλοι οι άνδρες σε μάχιμες μονάδες της παραμεθορίου».

About kymaeditor

Check Also

Υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ακόμη και μέσα στη νύχτα – Στους 32 °C στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *