Μαύρο Φεγγάρι: Ένα σπάνιο φαινόμενο απόψε στον ουρανό.

Ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, το “μαύρο φεγγάρι” θα μπορούν να το απολαύσουν το βράδυ όλοι όσοι παρατηρήσουν τον ουρανό. Είναι δηλαδή η στιγμή που η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού θα βρίσκεται από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά. Αν και κάποιοι θεωρούν το φαινόμενο κακό οιωνό, εντούτοις οι επιστήμονες καθησυχάζουν και λένε ότι είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο χωρίς συνέπειες για τον άνθρωπο. “Είναι ένα φυσικό φαινόμενο και οι άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. Συμβαίνει κάθε 32 μήνες. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αστρολόγοι που τρομοκρατούν τον κόσμο για να πουλάνε. Εμείς δεν πρέπει να φοβόμαστε τέτοια φαινόμενα, παρά μόνο να τα θαυμάζουμε”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” το μέλος φίλων αστρονομίας, Δημόκριτος Τσουκάπας.

Μάλιστα έσπευσε να μιλήσει και για την “μπλε σελήνη”. “Μπλέ σελήνη είναι η περίπτωση που συμπίπτουν δύο πανσέληνοι να γίνονται στον ίδιο μήνα. Για να κάνει ένα κύκλο το φεγγάρι γύρω από την γη θέλει 28 μέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις την πετυχαίνουμε στις τελευταίες ημέρες του μήνα. Συνήθως κάθε 32 μήνες έχουμε “μαύρο φεγγάρι” και “μπλε σελήνη”. Για τους αστρονόμους είναι η καλύτερη περίοδος για να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό”, δήλωσε ο κ. Τσουκάπας.

Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής το βράδυ για να παρατηρήσει το φυσικό φαινόμενο. “Το φεγγάρι είναι όμορφο στον ουρανό. Αυτή η μέρα ενδείκνυται για παρατήρηση. Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής έχει λίγη φωτορρύπανση και μπορούμε ευκολότερα να θαυμάσουμε τα τεκταινόμενα στο σύμπαν”, ολοκλήρωσε ο κ. Τσουκάπας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Ωκεανός: Ο μεγάλος ρυθμιστής του κλίματος

Η θερμοχωρητικότητα του ωκεανού είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της ατμόσφαιρας. Αυτή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *