Μείωση δημοτικών τελών για την επαγγελματική στέγη αποφάσισε ο Δήμος της Αθήνας.

Μειώσεις στα δημοτικά τέλη για την επαγγελματική στέγη και διατήρηση στα φετινά επίπεδα για τις οικίες, ψήφισε για το 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Επίσης αποφάσισε μειώσεις στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων σε κάποιες περιοχές της Πρωτεύουσας.

Ο αντιδήμαρχος Γ.Μπρούλιας σημείωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι από τους ελάχιστους στη χώρα που προβαίνει σε μειώσεις αναφέροντας ότι τα έσοδα από τα τέλη το 2015 θα φθάσουν, τα 149 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 118 ανταποδοτικά.

Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο κ. Αξελός ζήτησε ριζική αναμόρφωση της πολιτικής των ανταποδοτικών τελών και εξορθολογισμό τους. Δήλωσε αντίθετος σε οριζόντιες μειώσεις στον επαγγελματικό συντελεστή, προτείνοντας και την απαλλαγή από τέλη για δυο έτη σε νέες επιχειρήσεις που τις έχουν αυτοαπασχολούμενοι. Ακόμη ζήτησε το τέλος των παρεπιδημούντων να επανέλθει στο ύψος που ήταν πριν τη μείωση .

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, ζήτησε να μην είναι ενιαίος ο συντελεστής για τους επαγγελματίες, αλλά διαφορετικός ανάλογα με τον τζίρο, την περιοχή, την επιχείρηση κ.ά Επίσης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν πιέζει για την είσπραξη τελών από διαφημιστικές εταιρίες, ξενοδοχεία κ.ά.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου, ζήτησε την κατάργηση των δημοτικών τελών για φτωχούς και ανέργους. Και αναρωτήθηκε που και πόσο έχει ωφεληθεί η Αθήνα από την αύξηση των διανυκτερεύσεων, όταν εκείνα που εισπράττει από τα ξενοδοχεία είναι μηδαμινά.

Είναι πραγματικά θετική κίνηση σε μια περίοδο που  η επαγγελματική στέγη βάλλεται ποικιλοτρόπως.

About kymaeditor

Check Also

198 “απάτητες παραλίες” σε όλη τη χώρα

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *