Μείωση του κόστους παροχής φυσικού αερίου κατά 16%

Φθηνότερο το φυσικό αέριο  από Μάιο και Ιούνιο για περίπου 350.000 νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανίες και οι ηλεκτρο­παραγω­­γικές μονάδες από τις μειώσεις κατά τουλάχιστον 16% των τιμών διάθεσης φυσικού αερίου που ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Στην ανακοίνωση της η  διοίκηση της εταιρείας σε συνεννόηση και με το υπουργείο ΠΑΠΕΝ δήλωσε ότι  «προχωρεί με βάση τις τρέχουσες τιμές εισαγωγής και εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόσμενη μεταβολή στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου σε μειώσεις προς όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες καταναλωτών αερίου κατά τουλάχιστον 16%» σε σχέση με τον Μάρτιο. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης από τον Ιούλιο.

Οι Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, που είναι οι κύριοι πελάτες της ΔΕΠΑ, θα πρέπει να τις μετακυλίσουν τις μειώσεις στους τελικούς καταναλωτές. Όσο δε για τους μεγάλους πελάτες  ΕΠΑ και της ΔΕΠΑ, δηλαδή βιομηχανίες και μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ και των ιδιωτών, θα δουν μειώσεις ακόμη και 20%, λόγω ειδικών συμβάσεων που έχουν με τις επιχειρήσεις αερίου.

About kymaeditor

Check Also

Διακοπή όλων των πρωταθλημάτων ζητάνε οι ομοσπονδίες των αστυνομικών

Με κοινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *