Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στους αγώνες δρόμου του Πειραιά- Συμμετείχε και ο Μώραλης

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στον αγώνα δρόμου “Piraeus City Run” που έγινε το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά που διοργάνωσε η εταιρία Puma υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Οι συμμετοχές ήταν πολλές, τόσο αθλητών όσο και πολιτών, ενώ ξεχώρισε η παρουσί του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, συνοδευόμενος από την οικογένειά του. 

Οι αθλητές  έτρεξαν αποστάσεις 5, 10 και ενός χιλιομέτρου για οικογένειες και παιδιά.  Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Με αφορμή τους αγώνες δρόμου, δηλώσεις έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης  και η Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τι είπε ο Γ. Μώραλης

Γιάννης Μώραλης: «Σήμερα για τον Πειραιά είναι μια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής. Επαναφέρουμε τους αγώνες δρόμου στον Πειραιά. Ξέρετε ότι παλιά υπήρχε ο γύρος του Πειραιά ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει καταργηθεί. Το δρομικό κίνημα έχει μια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην χώρα, όμως ο Πειραιάς μέχρι σήμερα απουσίαζε. Από σήμερα επέστρεψε,  θέλουμε να επαναφέρουμε το δρομικό κίνημα στην πόλη μας.

Είμαστε σ εδώ με  τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σταύρο Ελληνιάδη για να δημιουργήσουμε μαζικό αθλητικό κίνημα ξανά στον Πειραιά, με συμμετοχή των πολιτών, με συνέργειες, με εθελοντισμό. Ο Πειραιάς είναι μια αθλητική πόλη, με μεγάλη αθλητική παράδοση, ιστορία και παρόν. Με αθλητικούς συλλόγους σε πολλά αθλήματα, με πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες. Αυτό είναι μια πρώτη προσπάθεια που κάνουμε μαζί με μία μεγάλη αθλητική εταιρεία και με άλλους χορηγούς, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Τα χρήματα θα δοθούν στο Χατζηκυριάκειο, ένα σημαντικό ίδρυμα για την πόλη μας. Δεν είναι το μόνο που θα κάνουμε. Θα ακολουθήσουν και άλλοι αγώνες δρόμου και μέσα στις γιορτές  με απώτερο σκοπό να επαναφέρουμε αγώνες δρόμου μεγάλων  αποστάσεων και αυτό να γίνει θεσμός στην πόλη.

Αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Είχα πει και στην αναγγελία πριν από δέκα ημέρες, ότι για να προλάβουμε να λύσουμε προβλήματα και να «τρέξουμε» την πόλη μας πρέπει να «τρέξουμε». Άρα  και σημειολογικά  ο αγώνας δρόμου μας ταιριάζει. Είναι ένα τρίπτυχο συμμετοχής, εθελοντισμού και συνέργειας αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα. Βλέπω ότι έχει κόσμο, έχει ωραίο καιρό. Θα το ευχαριστηθούμε. Ελπίζω να το χαρούν  και οι δημότες και όσοι τρέξουν».

Τι δήλωσε ο Σταύρος Ελληνιάδης

Σταύρος Ελληνιάδης: «Είναι μια ημέρα γιορτής, όπως είπε και ο Δήμαρχος, για τον Πειραιά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλά τέτοια αθλητικά γεγονότα. Να δώσουμε μια διέξοδο με τέτοιες δράσεις οι οποίες θα φέρουν χαρά στον κόσμο. Θα γίνουν πολλές τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις για να βγει ο κόσμος στο δρόμο, να τρέξει, να χαρεί συμμετέχοντας σε τέτοιες διοργανώσεις.
Τα χρήματα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, αυτή η διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, είναι μια αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες  διοργανώσεις».

¨Να  ξαναφέρουμε τον Πειραιά στο προσκήνιο και στον αθλητικό χώρο”

Σταυρούλα Αντωνάκου: «Με μεγάλη μας χαρά μετά από πολλά χρόνια, διοργανώνεται μια γιορτή του αθλητισμού για όλες τις ηλικίες. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Από εδώ και πέρα θα έχουμε πάρα πολλά event για όλο τον κόσμο, του Πειραιά και όχι μόνο.

Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θέλουμε όλο τον κόσμο να μας στηρίξει σε όλα τα εγχειρήματα που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά στον Πειραιά.
Ο Πειραιάς, έτσι και αλλιώς, είναι κατεξοχήν αθλητική πόλη και νομίζω ότι η σκέψη όλων μας είναι να ξαναφέρουμε τον Πειραιά στο προσκήνιο και στον αθλητικό χώρο».

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Άρτα: Βρέθηκε ο 38χρονος που αγνοούνταν για 5 μέρες – Νεκρός εντοπίστηκε ο πατέρας του

Εντοπίστηκε ζωντανός το μεσημέρι της Τρίτης 26/9 ο 38χρονος, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *