Μεγάλη η συμμετοχή στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κατράκειο Θέατρο

Άκρως ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο 2ο Παιδικό  Φεστιβάλ Κινηματογράφου που φιλοξενήθηκε στο Κατράκειο Θέατρο αφού περισσότερα από 30.000 άτομα,  μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, έδωσαν το παρών.

Από τις 16 έως τις 22 Ιουνίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτότυπα εργαστήρια πλαστελίνης, σαπουνιού και μπισκότου, παραστάσεις θεάτρου σκιών και μαριονέτας και να απολαύσουν παιδικές ταινίες στη μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα.

Δηλώσεις Γ. Ιωακειμίδη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι που καταφέραμε και αυτή τη χρονιά να αυξήσουμε των αριθμό των επισκεπτών του φεστιβάλ. Χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν στο μεγαλύτερο πάρτι για παιδιά που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στο Κατράκειο θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα εκτός από το ψυχαγωγικό χαρακτήρα αυτού του φεστιβάλ ενισχύσαμε και την κοινωνική μας δράση αφού όσοι επιθυμούσαν έφεραν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στις αδύναμες οικογένειες που έχει καταγράψει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δεν θα σταματήσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ζουν και να μεγαλώνουν σε μια ανθρώπινη πόλη με προτάσεις ψυχαγωγίας χωρίς να επιβαρύνεται η ελληνική οικογένεια».

Το φεστιβάλ μπορεί να τελείωσε αλλά ξεκινούν οι προετοιμασίες για το επόμενο που θα είναι ακόμη πιο πλούσιο σε διαδραστικά παιχνίδια και με περισσότερες ταινίες για τους μικρούς μας φίλους γιατί τα παιδικά χαμόγελα σ’αυτή την πόλη δεν πρόκειται να λείψουν ποτέ.

Η εξειδίκευση και το πτυχίο σώζουν τους μισθούς στο Δημόσιο, ενώ όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και μάλιστα άμεσα.

Είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξουν διορθώσεις στη μισθοδοσία του Δημοσίου και όπως είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα ποσά, αλλά αναδιανομή.

Κάπως έτσι το νέο σχέδιο προβλέπει μειώσεις στους μισθούς 204.414 υπαλλήλων που ανήκουν στις κατηγορίες της υποχρεωτικής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων σε Υγεία και Παιδεία.

 

About kymaeditor

Check Also

Ο Τρανός Χορός στη Βλάστη και το Πανηγύρι στο Συρράκο εγγράφονται στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

«Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε δύο ορεινές κοινότητες της Βορείου Ελλάδας: ο Τρανός Χορός στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *