Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε σε φορτηγό πλοίο στην Κορώνη.

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων (εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 6.000 χαρτοκιβώτια) εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε φορτηγό πλοίο στο Μεσσηνιακό κόλπο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή στις ακτές της Κορώνης με αποτέλεσμα την κατάσχεση του φορτηγού πλοίου “MESOGIOS” σημαίας Τανζανίας, καθώς και την σύλληψη έξι αλλοδαπών μελών πληρώματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση αρχικά από αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του φορτηγού πλοίου στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Στη συντονισμένη επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερο του Λιμενικού, περιπολικό σκάφος με επιβαίνοντες ομάδα Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ. (ΚΕΑ) και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ. με επιβαίνοντες ομάδα Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. (ΜΥΑ).

Το εξαμελές αλλοδαπό πλήρωμα και το πλοίο οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τις περαιτέρω ενέργειες. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.,

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση.

About kymaeditor

Check Also

Δ. Μιχαηλίδου: Το ενδιαφέρον μας είναι εστιασμένο στην υγεία και στην ασφάλεια της 14χρονης

«Το ενδιαφέρον όλων μας αυτήν τη στιγμή είναι εστιασμένο στην έφηβη κοπέλα, στην υγεία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *