Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσα στον Ιούλιο

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για 1,5 εκατομμύριο πολίτες έρχονται μέσα στον Ιούλιο,  κατόπιν σχετικής έγκρισης του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου. Oι μειώσεις αφορούν μικρούς εμπόρους κι ελεύθερους επαγγελματίες και έρχονται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης της ΔΕΗ, η οποία όμως φέρνει και μικρές αυξήσεις στη χαμηλή κλίμακα χρέωσης (0 έως 800 κιλοβατώρες) των οικιακών καταναλωτών.

Ειδικότερα, και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συνεργεία αυτοκινήτων, φούρνοι, καθαριστήρια, εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία κ.λπ. θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα, εξοικονομώντας στο τετράμηνο κατά μέσο όρο 20 με 50 ευρώ. Δηλαδή στον χρόνο θα κερδίσουν 60 με 150 ευρώ.

Τα καλά νέα, όμως, δεν σταματούν εδώ για τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση. Οπως αναφέρουν πηγές στο «Εθνος», η επιχείρηση σχεδιάζει, στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής που έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει χωρίς την κρατική παρέμβαση, και επιπλέον εκπτώσεις.

Για τις κατηγορίες αυτές, η ΔΕΗ επεξεργάζεται μοντέλο χορήγηση κι άλλης μείωσης στα τιμολόγια που θα συναρτάται με τον «όγκο» κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή όταν ένας μικρός επιχειρηματίας «καίει» ρεύμα με βάση συγκεκριμένες ποσότητες που θα ορίσει η εταιρεία, τότε θα έχει το δικαίωμα επιπλέον έκπτωσης στα τιμολόγια. Με τον τρόπο αυτό οι μικρομεσαίοι της χαμηλής τάσης θα γνωρίσουν σημαντική ελάφρυνση και μάλιστα εν μέσω οικονομικής ύφεσης και αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων.

About kymaeditor

Check Also

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου

Κατά την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου, θα καταβληθούν 81.963.651 ευρώ σε 72.986 δικαιούχους, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *