Μεταφορά του Μουσείου του ΟΣΕ στην επισκευαστική βάση στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιϕερειακή ενότητας Πειραιά με την Διοίκηση του ΟΣΕ με θέμα συζήτησης την μεταϕορά του Μουσείου του ΟΣΕ από την Λιοσίων στην επισκευαστική βάση του ΟΣΕ στον Πειραιά στο χώρο εξαιρετικού διατηρητέου ιστορικού κτηρίου γνωστό και ως «Ροτόντα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριϕερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, το μέλος του Δ. Σ ΟΣΕ Καίτη Κυλάκου και οι περιϕερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου, Γιάννης Μοίρας, Ειρήνη Μεταξά και Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόϕαση γιατί το μουσείο θα ϕιλοξενηθεί σε ένα Βιομηχανικό κτήριο κατασκευασμένο το 1905.

Η απόϕαση του ΟΣΕ για την μεταϕορά του Μουσείου στον Πειραιά μας δίνει την δυνατότητα της άμεσης αξιοποίησης του Ιστορικού κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος προσϕέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμϕίδρομη σχέση της Αρχιτεκτονικής μορϕής και των χρήσεων, σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εϕαρμόστηκαν.

Είναι προϕανές ότι η μεταϕορά του Μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτηρίου θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.

About kymaeditor

Check Also

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης σε εργολάβους της φύλαξης, της σίτισης και της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *