«Μεταφορά των Δικαστηρίων στο εργοστάσιο του Κεράνη στον Πειραιά»

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βασίλη Μιχαλολιάκου και του Χαράλαμπου Αθανασίου για το θέμα των Δικαστηρίων του Πειραιά  καλά κρατεί. Ο δήμαρχος Πειραιά, μιλώντας σε εκπομπή στο «Κανάλι 1» αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων εκτός του κέντρου της ασκώντας (εκ νέου) σκληρή κριτική στον κ. Αθανασίου, τονίζοντας πως «θα περάσει στην ιστορία ως πολύ αποτυχημένος υπουργός». Παράλληλα ο Μανιάτης πολιτικός χαρακτήρισε το εργοστάσιο του Κεράνη στον Πειραιά ως μία πολύ καλή λύση για τη μεταφορά των Δικαστηρίων.

 «Μπορώ να πω με ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα, ότι τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από τον Πειραιά. Ήταν ανόητη από την αρχή η «σύλληψη» αυτής της ιδέας και βεβαίως ο Πειραϊκός λαός και οι δικηγόροι γνωρίζουν ποιοι είχαν αυτήν την ιδέα» τόνισε αρχικά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Συνεχίζοντας, ο απερχόμενος Δήμαρχος απαντώντας σε άποψη ακροατή, ότι τα δικαστήρια δεν πρέπει να φύγουν από την πόλη, αλλά να μην εγκατασταθούν και στη Ράλλειο, τόνισε:  «Ζητείται η καλύτερη λύση. Το εργοστάσιο του Κεράνη στον Πειραιά θα ήταν μια πάρα πολύ καλή λύση. Εκείνο που με ενοχλεί πολύ, είναι η δήθεν βιασύνη του κ. Αθανασίου, ο οποίος θα περάσει στην ιστορία ως πολύ αποτυχημένος Υπουργός. Γενικώς, οι συνδικαλιστές ενός χώρου δεν είναι οι καλύτεροι Υπουργοί για τον ίδιο χώρο. Να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα ναι. Αλλά «ή τώρα ή πάτε Ρέντη;»

Τι είναι αυτά τα πράγματα; Εμείς, γι΄ αυτό υποχρεωθήκαμε να δώσουμε το Ράλλειο Σχολείο. Το Ράλλειο Σχολείο, το ήθελα μόνο για υπόγειο παρκινγκ και πράσινη πλατεία. Τα δικαστήρια δεν μπορούν να φύγουν από το μεγάλο λιμάνι και μάλιστα από το κέντρο. Τελεία και παύλα».

«Είμαστε στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των οικοπέδων του Δηλαβέρη στη Μεταμόρφωση»

Ερωτώμενος δε,  αν ο Δήμος Πειραιά θα διεκδικήσει τα οικόπεδα του Δηλαβέρη στη Μεταμόρφωση, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε :

«Τα διεκδικούμε, είμαστε στα δικαστήρια. Δεν άφησα τίποτα να «πέσει» κάτω. Υπερασπιζόμαστε με πάθος όλες τις πτυχές της δημοτικής περιουσίας. Πήραμε πίσω 100 στρέμματα στο Σχιστό, αποκτήσαμε ιδιοκτησιακά δικαιώματα κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο στο Ράλλειο Σχολείο, που τώρα μιλάμε να γίνουν τα δικαστήρια. Εγκατασταθήκαμε, αφού αποβάλλαμε τους καταπατητές στο τέως Στρατόπεδο Παπαδογιώργη. Την ακίνητη περιουσία μας, στο σύνολό της, την αναδείξαμε και την αξιοποιούμε, χωρίς να ξεπουλήσουμε ή να πουλήσουμε τίποτα. Αποκτήσαμε καινούργια περιουσία: τις δημόσιες εκτάσεις που ήταν στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά τις οποίες κατοχυρώσαμε υπέρ του Πειραϊκού λαού.

Ανά πάσα στιγμή ήμουν έτοιμος να παρανομήσω υπέρ της κοινωνίας. Ποτέ υπέρ ιδιώτη. Αυτή είναι η διαφορά μας σε σχέση με άλλους. Υπάρχει συγγραφή βιβλίου όπου θα αναφέρονται ονόματα και ευθύνες. Εγώ με την τιμή και την υπόληψη της πόλης δεν παίζω.»

«Το ελληνικό δημόσιο δεν θα έπρεπε «να έχει βάψει το χέρι του στο αίμα»

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο θέμα της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων και επιτέθηκε (και) στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. «Έγιναν λάθη. Τώρα αν έγιναν από τον Μανιτάκη, αν έγιναν από τον Παπαδήμο, αν έγιναν από τον Παπανδρέου ή αν γίνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το θέμα είναι ότι το ελληνικό κράτος, το ελληνικό δημόσιο δεν θα έπρεπε «να έχει βάψει το χέρι του στο αίμα», απολύοντας δημόσιους υπαλλήλους, παρά μόνο επίορκους, απατεώνες, για λόγους ηθικής τάξης δηλαδή ή ανθρώπους που είχαν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά.

Μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις των εντελώς παρανόμως και ηθικά παρανόμως προσληφθέντων. Το άλλο θα έπρεπε να το υπερασπιστούν. Δεν έχουμε τόσους πολλούς δημόσιους υπάλληλους. Δεν ήταν αυτός ο λόγος της χρεοκοπίας. Ίσως η κακή διάταξη ναι. Αλλά αυτή διορθώνεται με μία εκούσια κινητικότητα, η οποία θα μπορούσε να γίνει από υπηρεσία σε υπηρεσία εντός του ίδιου νομού. Και όχι να υπάρχει η απειλή: «αν δεν δεχτείς θα φύγεις».

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *