Ημέρες θάλασσας

Με αξιόλογο βιογραφικό ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Με υπηρεσία στην Ασφάλεια Αττικής για  σημαντικό  χρονικό διάστημα στο βιογραφικό του  ο  60 χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που κατηγορείται για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης. Είχε επίσης θητεύσει  σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής από το οποίο και αποστρατεύτηκε ενώ είχε υπηρετήσει και στο Τμήμα Μεταγωγών Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια φάση της υπηρεσιακής του πορείας υπήρξαν φήμες  για την ναύλωση ή αγορά πλοίου από την Κρήτη προκειμένου να ταξιδεύσει στην Κύπρο και να μεταφέρει λαθραία τσιγάρα παρόλα αυτά οι υπηρεσιακές έρευνες  για τις παράνομες δραστηριότητές του, δεν επιβεβαίωσαν τα στοιχεία. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ε. Χ., αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ταξίαρχου.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον συνέλαβαν μαζί με δύο ακόμη άτομα από την Σλοβακία, οδηγούς  φορτηγών, στο εσωτερικό των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 350 κιλά ηρωίνης. Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα απέφερε η πώληση της ηρωίνης ξεπερνά τα 40 εκατ ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ποσότητες της ηρωίνης φορτώθηκαν σε αποθήκες στο Περιστέρι, ιδιοκτησίας του απόστρατου αξιωματικού, και τον Ασπρόπυργο.

Τοποθετήθηκαν κάτω από νόμιμο φορτίο, σωλήνες μετάλλου, που είχαν τελικό προορισμό την Αμβέρσα της Ολλανδίας. Τα δύο φορτηγά με την ηρωίνη θα ταξίδευαν στην Πάτρα και από εκεί μέσω Ιταλίας θα κατέληγαν στην Σλοβακία, όπου σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, θα γινόταν η εκφόρτωση. Όλο το προηγούμενο 24ωρο έγιναν δεκάδες έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αυξήθηκε και ο αριθμός των συλλήψεων εμπλεκομένων στην υπόθεση. ¨’Ηδη αναζητείται ‘Ελληνας επιχειρηματίας καταγόμενος από την Κωνσταντινούπολη , σύμφωνα με πληροφορίες, που εμπλέκεται στην υπόθεση πρωταγωνιστικά.Οι επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν σήμερα το μεσημέρι, από τους επικεφαλής αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.

About kymaeditor

Check Also

Επεισόδια και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας – Βανδαλισμοί στο μετρό του Συντάγματος

Επεισόδια σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια πορείας για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *