“Με αυθαίρετες υπερβάσεις η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ»

Ανακοίνωση  εξέδωσε το Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ για το «ξεπούλημα» του ΟΛΠ. “Με αυθαίρετες υπερβάσεις ακόμα και της ισχύουσας νομοθεσίας η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Σταθερή στην προσήλωσή της να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά, η κυβέρνηση αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για  την ισχύουσα νομοθεσία αγνοώντας ακόμα και σαφέστατες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, ταυτίζεται πλήρως με τα σχέδια της COSCO όταν δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο» για την υπογραφή της σκανδαλώδους έτσι και αλλιώς συμφωνίας του «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ του ΟΛΠ και της εταιρίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και το ΔΣ του ΟΛΠ που είναι εντεταλμένο να προασπίσει το λιμάνι του Πειραιά και το δημόσιο και κοινωνικό προσανατολισμό του, να μην επικυρώσει αυθαιρεσίες και να λάβει υπόψη του την τοποθέτηση των εργαζομένων για ποινικές ευθύνες όσων αγνοήσουν τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι ο χρόνος της τελειώνει επιχειρεί να επισπεύσει το ξεπούλημα βασικών τομέων της οικονομίας, όπως τα λιμάνια.  Γι’ αυτό, με Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποίησε την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά και μετέθεσε χρονικά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ ώστε να κερδίσει χρόνο, αποδεχόμενη με αυτό τον τρόπο ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα διαπραγματευθεί εκ των υστέρων με τον τελικό επενδυτή ζητήματα δημοσίου συμφέροντος, την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, την προστασία του περιβάλλοντος! Ταυτόχρονα, ο αγοραστής του ΟΛΠ αποκτά το πλεονέκτημα της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση σε θέματα που ήταν διασφαλισμένα υπέρ του δημοσίου πριν την ανάδειξη του τελικού αγοραστή. Ενδεικτική της αγχώδους προχειρότητας της είναι ότι η σχετική ΚΥΑ, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα αναμορφωθεί μετά από παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης και τους εργαζόμενους από κοινού θα αγωνιστεί για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε πράξεις και αποφάσεις που ελέγχονται ως προς τη νομιμότητα τους, ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας και υποθηκεύουν το μέλλον της.

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *