Με βούλευμα σε δίκη η Χρυσή Αυγή.

Με κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, το Συμβούλιο των Εφετών κατά πλειοψηφία παραπέμπει σε δίκη το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά της στις εκλογές του 2012 και πρωτίστως τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι δικαστές με στοιχεία, που βασίζονται στα ευρήματα των πολύμηνων ανακρίσεων, κρίνουν ότι ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση που φέρει μανδύα πολιτικού κόμματος.

Ο εφέτης Νικόλαος Σαλάτας, ήταν το μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου που μειοψήφησε εκφράζοντας την άποψη ότι δεν μπορεί ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση και επικαλείται τη σύμβαση του Παλέρμο, που αξιώνει οικονομικό όφελος και οικονομικό κίνητρο για να χαρακτηριστεί μια ομάδα ως εγκληματική οργάνωση.

Με βάση, λοιπόν την απόφαση κατά πλειοψηφία των δικαστών, σε δίκη παραπέμπονται εκτός από τους 18 βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της ΧΑ στις εκλογές του 2012 και δεκάδες στελέχη της κατηγορούμενοι όχι μόνο για εγκληματική οργάνωση αλλά και για βίαιες επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, με κορωνίδα της έκνομης δράσης τους τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στους βουλευτές περιλαμβάνονται και οι δύο που είχαν διαχωρίσει τη θέση του από τη ΧΑ οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ το βούλευμα, υιοθετώντας πλήρως την εμπεριστατωμένη πρόταση παραπομπής του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο σκληρός πυρήνας των βουλευτών του κόμματος (Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και άλλοι) αποτελούσαν τον βασικό και σκληρό πυρήνα της εγκληματικής δράσης της ΧΑ.

Παράλληλα, παραπέμπει σε δίκη το βούλευμα ομόφωνα τον Γιώργο Ρουπακιά ως φυσικό αυτουργό της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ για δεκάδες άλλες επιθέσεις της ΧΑ παραπέμπονται ομόφωνα 52 στελέχη της.

About kymaeditor

Check Also

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες

Στην ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *