Με διαγωνισμό μεταθέσεις και μετατάξεις στο Δημόσιο- Εξετάσεις και αξιολόγηση δύο φορές τον χρόνο

Το Δημόσιο όπως το ξέραμε εδώ και χρόνια πλέον δεν θα υφίσταται αφού  επίκεινται δραστικές αλλαγές.   Με βάση το νέο σύστημα που προωθείται από την κυβέρνηση θα γίνονται εξετάσεις και αξιολόγηση δύο φορές τον χρόνο. Ουσιαστικά καταργούνται περίπου 150 διατάξεις που αφορούν σε μεταθέσεις και μετατάξεις και αφορούν σχεδόν κάθε υπουργείο και υπηρεσία. Πλέον το σύστημα γίνεται ενιαίο και υποχρεωτικό για όλους.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων» θα γίνονται εξετάσεις δύο φορές τον χρόνο. Τον Σεπτέμβριο και το Φεβρουάριο κάθε χρόνου.

Σε αυτές τις εξετάσεις θα είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν είτε να πάρουν μετάθεση είτε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία.

Δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος μετάθεσης ώστε να κοπούν με το «μαχαίρι» τα ρουσφέτια.

Παράλληλα εκτός των εξετάσεων θα γίνεται και αξιολόγηση των προσόντων των υπαλλήλων ώστε να κατατάσσονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.

 

Ακόμη ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στο τι γίνεται στην περίπτωση που στις εξετάσεις υπάρξουν περισσότεροι επιτυχόντες από τις ανάγκες για την ίδια υπηρεσία ή την ίδια θέση, ωστόσο και σε αυτό αναμένεται λύση μέσω ΑΣΕΠ που θα κρίνει τα προσόντα των υπαλλήλων σε τελική φάση.

Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με τη διαρκή αξιολόγηση των υπαλλήλων αλλάζουν ριζικά τον χάρτη του Δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τις εσωτερικές μετακινήσεις του προσωπικού.

 

Δεν συνδέονται με απολύσεις οι εξετάσεις, λέει το υπουργείο

 

Οι εξετάσεις αυτές πάντως όπως διαβεβαιώνεται δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με διαθεσιμότητα ή απολύσεις υπαλλήλων καθώς η συμμετοχή είναι απόλυτα εθελοντική και σε περίπτωση αποτυχίας απλά ο υπάλληλος επιστρέφει στην προηγούμενη θέση όπου υπηρετούσε.

About kymaeditor

Check Also

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος εντοπίστηκε με 6 κιλά ηρωίνη

Συνελήφθη χθες (21 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,  από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *