Με δυναμικές αντιδράσεις και εξώδικα απειλεί η ΠΝΟ αν δεν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα

Με δυναμικές αντιδράσεις και εξώδικα απειλεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερημένες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Στη συνεδρίαση της ΠΝΟ εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτικών και ιδιαίτερα αυτό της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας στο κλάδο που έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την αλλεπάλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων που σύμφωνα με τους ναυτικούς επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας στα πλοία.

«Οι Έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν, όπως εκείνοι γνωρίζουν, τη δυναμική απάντηση τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

About kymaeditor

Check Also

Συμφωνία ΠΝΟ – ΣΕΕΝ για την ανανέωση ΣΣΕ των πληρωμάτων

Συμφωνία επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *