Με ευρεία συναίνεση το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού- Ποια τα νέα όργανα διοίκησης

Σε κλίμα συναίνεσης και με ευρεία αποδοχή το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εξέλεξε την Κυριακή  το Προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ειδική συνεδρίαση που προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τα μέλη του σώματος εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τρίτη συνεχή θητεία τον Θεόδωρο Μερεντίτη. Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο ήθος και την εμπειρία του, τα οποία, όπως είπε, θα συμβάλλουν στην αναβαθμισμένη και συναινετική λειτουργία του σώματος με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νεκτάριος Τσίρμπας από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Εδώ Κορυδαλλός» και γραμματέας η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Μαρία Καλαμάρη.
Ο κ. Μερεντίτης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο για την τιμητική πρόταση και στο σώμα για την εκλογή του, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί συναινετικά και δίκαια, αλλά δεν θα ανεχθεί αδικαιολόγητες απουσίες που προσβάλλουν τη βούληση του Κορυδαλλιώτικου λαού.


Ενημέρωσε δε ότι από το 2013 η απομαγνητοφώνηση και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται ηλεκτρονικά και αποστέλλονται σε όλα τα μέλη από τις υπηρεσίες χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τον Δήμο, ενώ η ηλεκτρονική αποστολή θα εφαρμοσθεί και για την αποστολή της ημερήσιας διάταξης και των εισηγήσεων.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν ως τακτικά οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ελένη Γαλανοπούλου, Κώστας Καλούδης, Ελευθερία Κωτσίδου, Μιχάλης Λώνας, Γιάννης Πάχος (πλειοψηφία) και Γιώργος Βιδάλης, Γιάννης Διάκος, Νίκος Χουρσαλάς (μειοψηφία). Αναπληρωματικά: Μαρία Διακάτου, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Χριστοφορίδης (πλειοψηφία), Γιάννης Μελάς και Κώστας Σπέης (μειοψηφία).
Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Ελένη Γαλανοπούλου, Μαρία Γιαννακάκη, Μαρία Διακάτου, Βαϊος Μανώλης, Βασίλης Συγλέτος, (πλειοψηφία), Γιώργος Γκόγκος, Ελένη Αγγελοπούλου, Νίκος Παπαδημητρίου (μειοψηφία). Αναπληρωματικά: Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Κώστας Βράκας, Λαμπρινή Μάνου (πλειοψηφία), Αλέξης Θανόπουλος, Νεκτάριος Τσίρμπας (μειοψηφία).
Ως εκπρόσωποι- μέλη στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Γιώργος Μακρυνός με αναπληρωματικό τον Κώστα Βράκα, ενώ από τις δυο πρώτες παρατάξεις της μειοψηφίας ο Γιάννης Μελάς (με αναπληρωματικό τον Γιώργο Βιδάλη) και η Καίτη Κυλάκο

 

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *