Με συμμετοχή της Αντιπεριφέρειας Νήσων οργανώθηκε ημερίδα για τον τουρισμό από το Δήμο Ερμιονίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος το Σάββατο 31η Οκτωβρίου 2015 συμμετείχε στην πολύ επιτυχημένη ημερίδα Τουρισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδος με τίτλο «Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Πελοποννήσου & Νήσων Αργοσαρωνικού» συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Σπετσών και Τροιζηνίας κ. Π. Λυράκη, και Κ. Καραγιάννη, Αντιδημάρχους και Εκπροσώπους των λοιπών Δήμων και ανθρώπων του Τουρισμού της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου καθώς και της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Δημοπούλου.

Στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή και τον συντονιστή κ. Α. Λαδά για την πρωτοβουλία της οργάνωσης της ημερίδας .

Τόνισε με έμφαση ότι υπάρχει όσμωση μεταξύ των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων σε πάρα πολλούς τομείς.

Ο Τουριστικός Τομέας είναι ένας από αυτούς καθότι και οι δύο περιοχές αντιμετωπίζουν συναφή προβλήματα, όπως της έλλειψης αεροδρομίου αλλά και υποδομών οι οποίες απαιτούν συνέργειες για την επίλυσή τους.

Ευχαρίστησε τον Δήμο Ερμιονίδας για την κατανόηση στο πρόβλημα της πρόσβασης από ξηράς στο ιστορικό νησί της Ύδρας με την παραχώρηση του Μετοχίου (το οποίο η Περιφέρεια Νήσων προγραμματίζει να αξιοποιήσει). Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η πρόταση για το λιμανάκι της Κόστας το οποίο εξυπηρετεί το άλλο ιστορικό νησί των Σπετσών και στην οποία πρόταση βρήκε κατανόηση από την πλευρά της Αργολίδος.

Στην ομιλία του που ακολούθησε με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός και υποδομές» τόνισε την σημασία που έχει ο θαλάσσιος Τουρισμός (γιώτιγκ και κρουαζιέρα) για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Αργολίδα αλλά και γενικότερα για την Εθνική Οικονομία και τις θέσεις απασχόλησης.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός στον τομέα αυτό με δημιουργία τουριστικών λιμένων, καταφυγίων και ναυδέτων για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων.

Υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Τουρισμού γενικότερα και ειδικότερα των τουριστικών λιμένων είναι στις προτεραιότητές μας, επεσήμανε δε, ότι εμπόδιο στην εξέλιξη αυτή είναι το νομικό πλαίσιο το οποίο χρήζει βελτιώσεων έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη.

Ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδος για ουσιαστική αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων όπως είναι οι υποδομές, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.λ.π. πρότεινε την σύγκλιση σε σύντομο χρονικό διάστημα σύσκεψης των Δημάρχων Αργολίδας και Νήσων Αργοσαρωνικού και Τροιζηνίας για την σε βάθος αντιμετώπιση και επίλυσης των προβλημάτων.

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *