Με το κίνημα ‘SOSτε το νερό’ η Θεσσαλονίκη αντιστέκεται στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης.

Την πρόθεσή της «να κάνει ότι μπορεί» για να στηρίξει τους πολίτες και τα κινήματα της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νερού, γνωστοποίησε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ευρωβουλευτής του ιρλανδικού κόμματος «Sinn Fein», Λιν Μπόιλαν η οποία βρέθηκε σήμερα στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση των Κινημάτων του Νερού, που διοργανώνει το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό».

Όπως επισήμανε η κ. Μπόιλαν, επικεφαλής εισηγήτρια (key author) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του σχεδίου έκθεσης για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών «Right2Water» κατά των ιδιωτικοποιήσεων των εταιρειών ύδρευσης, η Θεσσαλονίκη αποτελεί παράδειγμα περιοχής που αντιστέκεται επιτυχώς στην ιδιωτικοποίηση και «υπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτήν».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μαζική συμμετοχή των Θεσσαλονικέων στο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2014, σημειώνοντας ότι θα μεταφέρει το μήνυμα αυτού του δημοψηφίσματος και στην Ιρλανδία, όπου τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη αντίδραση για τις χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *