Με 116 σημεία εξυπηρέτησης τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες στη νησιωτική Ελλάδα

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε μείωση των καταστημάτων τους κατά 50% την επόμενη διετία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ) ανακοίνωσαν ότι με 116 σημεία εξυπηρέτησης στη νησιωτική Ελλάδα συνεχίζουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες, παρέχοντας μέσω των ταχυδρομικών καταστημάτων τους όλες τις βασικές τραπεζικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρούν με την Τράπεζα Eurobank.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις νησιώτικες περιοχές, όπως και οι επισκέπτες τους, μπορούν να πραγματοποιούν τραπεζικές εργασίες και συναλλαγές χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν. Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων τραπεζικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να καλυφθεί κάθε ανάγκη των κατοίκων στα νησιά.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα των ΕΛΤΑ παρέχουν τη δυνατότητα:

1. Στα φυσικά πρόσωπα, να πραγματοποιήσουν:

– άνοιγμα καταθετικού λογαριασμού και ταυτόχρονα έκδοση χρεωστικής κάρτας

– εκτέλεση των βασικών τραπεζικών συναλλαγών, όπως:

κατάθεση και ανάληψη μετρητών
μεταφορά και πληρωμή σύνταξης και επιδομάτων
πληρωμές λογαριασμών και οφειλών (βεβαιωμένων οφειλών δημοσίου, ΔΕΚΟ, οφειλών ασφαλιστικών φορέων και εταιρειών) και
άνοιγμα προθεσμιακής κατάθεσης
2. Στους ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες ή Νομικά Πρόσωπα, φορείς κ.α., να πραγματοποιήσουν επίσης

– άνοιγμα καταθετικού λογαριασμού και λογαριασμού όψεως,

– να εκτελέσουν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές, όπως:

κατάθεση και ανάληψη μετρητών
κατάθεση επιταγών
πληρωμές λογαριασμών και οφειλών (βεβαιωμένων οφειλών δημοσίου, ΔΕΚΟ, οφειλών ασφαλιστικών φορέων και εταιρειών, επιμελητηρίων) καθώς και άλλες βασικές τραπεζικές εργασίες.
Στόχος των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την παράδοση των 190 ετών της αδιάλειπτης λειτουργίας τους, καταλήγει η ανακοίνωση των ΕΛ.ΤΑ, είναι το να βρίσκονται παντού και για πάντα στο πλευρό του πολίτη, με σύγχρονες υπηρεσίες και νέα προϊόντα, και με απόλυτη συνέπεια στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής που επιτάσσει ένα Ταχυδρομείο εκσυγχρονισμένο, πολυμορφικό και ταυτισμένο με όλες τις ανάγκες της κοινωνίας.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Παράταση για τις δήλωσεις καθαρισμού οικοπέδων στην ψηφιακή πλατφόρμα

Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *