Μηδενική ανοχή σε αλαζονεία και διαφθορά ζήτησε ο Τσίπρας

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης. Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν για τις σχέσεις μας με την Ευρώπη” και επεσήμανε πως «προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στον Ελληνικό λαό. Θα κάνουμε παρελθόν το κράτος- πελάτη”. Παράλληλα ζήτησε μηδενική ανοχή σε αλαζονεία και διαφθορά.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Δεν περιμένουν να αλλάξουμε από τη μία ημέρα στην άλλη τη δραματική κατάσταση στην οικονομία. Περιμένουν αλλαγές στη δικαιοσύνη, και στην ισονομία».

«Η νέα κυβέρνηση της χώρας δεν έχει άλλες εξαρτήσεις» είπε ακόμα.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια. Ερχόμαστε για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική και διοίκηση στη χώρα. Ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στο καθεστώς της διαπλοκής και του ρουσφετιού. Πάνω από όλα θα κάνουμε παρελθόν το κράτος πελάτη».

«Η εξουσία που μας ανατέθηκε από τη λαϊκή ετυμηγορία δεν μας ανήκει» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ανήκει σε αυτούς που μας την έδωσαν. Είμαστε όλοι υπό τη δική τους κρίση και ανοχή». Παράλληλα ζήτησε από τους υπουργούς του, μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, σπατάλες και φαινόμενα διαφθοράς.

«Ο λαός υποφέρει και απαιτεί από μάς να ματώσουμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του» συνέχισε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «η άμεση συγκρότηση της κυβέρνησης και η προώθηση ριζοσπαστικών τομών στη λειτουργία της, είναι μεγάλη και σημαντική κατάχτηση. Η χώρα δεν έχει μόνο κυβέρνηση, αλλά είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε».

Αναλύοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως πρέπει να στηριχθεί η οικονομία για να επαναλειτουργήσει. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική για ανακούφιση της κοινωνίας.

«Προτεραιότητά μας» συνέχισε ο πρωθυπουργός, «είναι η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας σε αναζήτηση μίας δίκαιης λύσης για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης», ενώ σημείωσε πως «στόχος μας είναι να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα».

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *