Μητρόπουλος: Πιθανό ένα δημοψήφισμα για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές

 Με θετικό μάτι “βλέπει” το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ο Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν κακό.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι το ερώτημα θα είναι τα σημεία και το περιεχόμενο της συμφωνίας στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση της Αριστεράς με τους δανειστές και όχι η έξοδος από το ευρώ.

Στις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του ότι ο έντιμος συμβιβασμός δεν είναι στις προθέσεις των δανειστών. «Στο τραπέζι έχουν αφήσει ένα εκβιαστικό δίλημμα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι τα μέτρα τα οποία έχει επεξεργαστεί ο Γιώργος Ρωμανιάς δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα και οι ανάγκες του ασφαλιστικού είναι πολύ άμεσες και επιτακτικές. «Υπό αυτή την έννοια, έχει σημασία αυτό που προωθεί κι ο υπουργός Εργασίας, να παγώσουν οι σκληρές ρυθμίσεις των δύο ασφαλιστικών νόμων.

Άρα, λοιπόν, δεν είναι κακό να αναζητήσει ο Τσίπρας μία ειδική νομιμοποίηση είτε μέσω δημοψηφίσματος ή άλλων επιλογών αν έχει να καταλήξει σε μία συμφωνία. Υπό αυτή την έννοια όλα είναι στο τραπέζι», τόνισε.

 

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *