Μητρώο Εμπειρογνωμόνων Εξωδικαστικού Μηχανισμού: Αιτήσεις από 20 Αυγούστου

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της παραγράφου 5 του άρθρου 11 του ν. 4469/2017 (ΦΕΚ 62 Α’) «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Ειδικότερα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προκειμένου να στελεχώσει το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων καλεί εμπειρογνώμονες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Σύσταση Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του άρθρου 11 του ν. 4469/2017» (Β΄ 3252).

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για i) ορκωτούς ελεγκτές, που έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4449/2017 (Α΄ 7) και ii) πιστοποιημένους εκτιμητές του κλάδου άυλων αγαθών ή επιχειρήσεων, εγγεγραμμένους στο οικείο Μητρώο του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται η 20η Αυγούστου 2018.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή στο Μητρώο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη λήξη του ν. 4469/2017. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχονται οι αιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο των ενδιαφερομένων. Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα αποφασίζεται η ένταξη στο Μητρώο των εμπειρογνωμόνων που πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από την απόφαση. Η πρώτη απόφαση για την ένταξη στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων θα εκδοθεί εντός ενός μήνα από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων. Οι επόμενες αποφάσεις ένταξης στο Μητρώο θα εκδίδονται επίσης κάθε μήνα. Εντός του Σεπτεμβρίου 2018 θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων και μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Λογιστών Φοροτεχνικών Α’ τάξης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (εργάσιμες ημέρες από 9:00 μέχρι 17:00) στα τηλέφωνα: 2132125651, 213-2125661 και στο e-mail: [email protected] .

About kymaeditor

Check Also

Αυξημένη η εφετινή παραγωγή ελαιολάδου – Υποχωρεί σταδιακά η τιμή

Αισιόδοξες είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφορικά με την εφετινή παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *