Μη εκλογή Μιχαλολιάκου: Η αδιαφορία της Ν.Δ. και η στάση των γαλάζιων Πειραιωτών βουλευτών

Ο Πειραιάς πια έχει νέο Δήμαρχο. Η εποχή Μιχαλολιάκου τελείωσε και ανέτειλε αυτή του Γιάννη Μώραλη. Τώρα που πέρασαν οι εκλογές και κόπασε ο θόρυβος από όλα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καλό θα είναι να αναφερθούμε και στις ευθύνες  που έχει και το κόμμα που στήριξε (υποθετικά ή ουσιαστικά) τον απερχόμενο δήμαρχο, τη Νέα Δημοκρατία.

Η γαλάζια παράταξη και ο αρχηγός αυτής , Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να εκφράστηκε με καλά λόγια για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο  και το έργο του στον Πειραιά (αμφότεροι είχαν συναντηθεί και είχαν συνφάγει τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πασαλιμάνι και ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για «έναν πετυχημένο δήμαρχο που δεν τον αλλάζεις»), ωστόσο ποτέ δεν βγήκε να στηρίξει επίσημα, δίνοντας κομματικό χρίσμα, τον Μανιάτη πολιτικό, (για το δημαρχιακό θώκο στο μεγάλο λιμάνι της χώρας).

Ο πρωθυπουργός κράταγε πάντα αποστάσεις και δεν αναμείχθηκε ούτε στην άγρια κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Βασίλη Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Μώραλη με τις καταγγελίες από πλευράς του πρώτου, αφήνοντας τον έτσι «ξεκρέμαστο» και «απροστάτευτο» στη δύσκολη εκλογική μάχη.

Υπήρξε μεν μια δήλωση, μετά το αποτέλεσμα του α γύρου, από τον Σίμο Κεδίκογλου, ότι «η Ν.Δ. στηρίζει Μιχαλολιάκο), αλλά από ότι αποδείχθηκε, αυτό ήταν… στάχτη στα μάτια, αφού επί της ουσίας, το κόμμα της Συγγρού ουδέποτε ενδιαφέρθηκε σοβαρά με την περίπτωση Μιχαλολιάκου.

 Μερίδιο ευθύνης (και) οι γαλάζιοι Πειραιώτες βουλευτές

Μερίδιο ευθύνης έχουν φυσικά και οι γαλάζιοι βουλευτές της Α΄  και Β’ Πειραιώς, με εξαίρεση τον Κώστα Κατσαφάδο, για τον οποίον έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερη μας ανάρτηση. Οι κ.κ Γιάννης Τραγάκης και Αναστάσιος Νεράτζης ήταν εξαφανισμένοι από προσώπου γης όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου και κράτησαν αποστάσεις από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, χωρίς να του προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια, είτε με μία δήλωση στήριξης,  είτε με κινητοποίηση των γραφείων τους που διατηρούν στο Κορυδαλλό, υπέρ της υποψηφιότητας τους.

Αντιθέτως κάτι τέτοιο έκανε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά υπέρ του αντίπαλου δέους του Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Γιάννη Μώραλη. Ασφαλώς η συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας να ταχθεί στο πλευρό του νέου πλέον τοπικού άρχοντα του Πειραιά, μόνο σωστή δεν ήταν και «πρόδωσε» την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς προς το πρόσωπό του.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *