Μισθός 586 ευρώ στο Δημόσιο και άρση της μονιμότητας

Αλλάζει πλήρως ο χάρτης των αμοιβών (και) στο Δημόσιο Τομέα, μετά το σχέδιο (για προσλήψεις στο Δημόσιο) που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Η μονιμότητα πλέον αποτελεί παρελθόν ενώ το ποσό των 586 ευρώ που ήδη υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εισέρχεται και στο Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό οι μισθοί για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

Το σχέδιο 

Όπως γράφει το Έθνος οι μισθοί θα έχουν ως εξής:

Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ

Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ

Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ

Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μονιμότητα πλέον για το δημόσιο καταργείται.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος αξιολογηθεί και κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπεται από το σχετικό μισθολόγιο.

Από την πλευρά του πάντως το ΠΑΣΟΚ αντιδρά και κατά τη χθεσινή συνάντηση η αντιπροσωπεία του επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Αναλυτικά όσα προηγήθηκαν προκειμένου οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να φτάσουν στη σύλληψη του 38χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *