Μιχαλολιάκος κατά Αρβανιτόπουλου για τα Δικαστήρια Πειραιά- «Θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης τώρα που δεν είσαι υπουργός;»

 Ο. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε το πρωί της Τρίτης , σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM».  Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα και ένα εξ αυτών ήταν και τα δικαστήρια , μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έκριναν ακατάλληλο το κτίριο της πρώην Ράλλειος Σχολής, κάτι που καθιστά δύσκολο την μεταφορά εκεί του Δικαστικού Μεγάρου.Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως θα παλέψει για να μη φύγουν τα δικαστήρια από τη πόλη ενώ  επιτέθηκε στον Αρβανιτόπουλο λέγοντας του τα εξής: «τώρα, που είναι απλός Βουλευτής θα ανταποκριθεί τουλάχιστον σε έναν στοιχειώδη ρόλο; Θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης;».

 Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε αρχικά τα εξής:  «Μου προέκυψε μια κατάσταση η οποία περίπου είχε τελεσιδικήσει τα δικαστήρια να φύγουν. Ο κ. Αθανασίου είχε κάνει προκήρυξη για τη μετεξέλιξή τους, για τη μεταφορά, διαγωνισμούς κλπ, και το σταμάτησα με εντολή Πρωθυπουργού. Είπα κόκκινη γραμμή, εδώ σημαίνει πόλεμος. Εδώ είμαι εγώ. Δεν είμαι όμως Δήμαρχος από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Όσο είμαι Δήμαρχος το εξασφάλισα και από τούδε και στο εξής, θα είμαι στην πρώτη γραμμή για να μην φύγουν τα δικαστήρια. Ακατάλληλη δεν είναι η Ράλλειος. Ασύμφορη λέει ότι είναι. Ξεχάσαμε ότι μπορεί να γίνει δικαστικό μέγαρο δωρεάν. Θα το πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Ο  κ. Αρβανιτόπουλος που ήταν και Υπουργός, λέξη δεν έβγαζε για τα δικαστήρια. Τώρα, που είναι απλός Βουλευτής θα ανταποκριθεί τουλάχιστον σε έναν στοιχειώδη ρόλο; Θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης;»

 Για το πρόβλημα των απορριμμάτων

«Η δημοκρατία έχει κανόνες κι εγώ την υπηρετώ με πάθος γιατί την εμπιστεύομαι. Ο έχων την τιμή να έχει την εκπροσώπηση του λαού, οφείλει αυτήν την εκπροσώπηση να την τιμά και να την τιμά ακόμη περισσότερο όταν είναι ηττημένος εντός εισαγωγικών. Τότε αναδεικνύεται η αξία ενός πολιτικού. Όχι την ώρα της νίκης του.

Τελειώνουμε σήμερα με τον εφιάλτη της νέας «επίθεσης» των σκουπιδιών. Πληρώσαμε ένα τίμημα από την άρνηση της αντιπολίτευσης να συνδράμει στην πρόσληψη διμηνιτών πριν από δύο μήνες. Δεν έχει σημασία. Αυτό τελείωσε. Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις των οκταμηνιτών και αμέσως ξεκινάμε «επίθεση» να καθαρίσουμε και το τελευταίο σκουπιδάκι, να πλύνουμε, να σφουγγαρίσουμε – όπως λέω συνήθως – ολόκληρο τον Πειραιά, τους δρόμους, κάτω από τους κάδους, τους κάδους, να ασπρίσουμε και να βάψουμε.

Ο Πειραιάς έχει κατακτήσει την καθαριότητα και δεν θα αποσυνδεθεί από αυτήν. Για τους επόμενους 8 μήνες το εγγυώμαι εγώ προσωπικά. Θα είμαι παρών σε όλη αυτήν την «επίθεση» καθαριότητας.»

Για την Πηγάδα

«Το έργο της Πηγάδας, που είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, με βιοκλιματικά υλικά, θα καταστήσει τον Πειραιά και την Πηγάδα επισκέψιμη από πολίτες όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Έχει ξαναμπεί σε ρυθμούς πολύ γρήγορους. Θα τελειώσει μάλλον στο ήμισυ του συμβατικού χρόνου.»

Για τα σημαντικά έργα στον Πειραιά – Ποια εγκαινιάζονται

«Στις 11 Ιουλίου εγκαινιάζουμε το γήπεδο μπάσκετ και το υπαίθριο θεατράκι στο άλσος Δηλαβέρη. Την ίδια ημέρα ή μια ημέρα νωρίτερα εγκαινιάζουμε ένα υπέροχο πάρκο, εκεί που ήταν ένας βάλτος, δίπλα στο Ειδικό Σχολείο, στην Παλιά Κοκκινιά.

Το μεγάλο επιλιμένιο έργο της Ακτής Μιαούλη συνεχίζεται. Θέλω να ελπίζω ότι εντός του Ιουλίου θα έχει τελειώσει το πεζοδρόμιο από την Ακτή Μιαούλη και Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τον Ηλεκτρικό Σταθμό. Θα εγκατασταθεί κι ο εργολάβος για το μεγάλο πεζόδρομο –ποδηλατόδρομο. Όλα τα έργα που είχαμε προγραμματίσει έχουνε μπει σε μια ροή, ώστε να μπορώ ήσυχος να πω ότι έβαλα τον Πειραιά, μαζί με τους συνεργάτες μου, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους δημότες, σε μια καλή ρότα. Το Δημοτικό μας Θέατρο έχει λάμψη.

Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης θα υποστηρίξουν αυτά τα έργα κι ενδεχομένως να μπορέσουν να κάνουν κι άλλα. Αν αυτό το επιδιώξουν, εγώ θα είμαι υποστηρικτής.»

Ακροατής συνεχάρη το Δήμαρχο για το έργο που έχει γίνει στη παραλία «Βοτσαλάκια». Όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι μια πολύ αναβαθμισμένη παραλία, με πολύ καθαρά νερά, άριστη εξυπηρέτηση και χωρίς εισιτήριο». Ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:

«Για να το πετύχουμε αυτό, δώσαμε μάχη για το αυτονόητο. Αυτή ήταν η μάχη για το αυτονόητο, γιατί υπήρχαν οργανωμένες αντιρρήσεις κι αντιδράσεις. Υπάρχουν ομπρέλες στις οποίες μπορεί να καθίσει κανείς δωρεάν. Είναι του Δήμου. Ξαπλώστρες δεν υπάρχουν. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο κι εντός ολίγων ημερών θα εγκαινιάσουμε και το θερινό κινηματογράφο.

Αύριο έχω ραντεβού με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα για να λυθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες σε ό, τι αφορά στην κατασκευή του νέου πέτρινου αναψυκτηρίου.

Οι παραλίες «Βοτσαλάκια» και «Φρεαττύδα» είναι από τις καθαρότερες της Ελλάδος.

Επίσης, η παιδική χαρά ανάμεσα στα «Βοτσαλάκια» και στην εκκλησία Άγιος Χαράλαμπος, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη μέσα σε ένα παρκάκι, όπως και το «μπαλκόνι» πάνω από τα «Βοτσαλάκια» που θα γινόταν εκεί ο θερινός κινηματογράφος, διαμορφώνονται ήδη και τελειώνουν τις επόμενες ημέρες. Θα τα εγκαινιάσουμε εντός των προσεχών δύο εβδομάδων.»

Μεταξύ άλλων, ακροατής συνεχάρη το Δήμαρχο για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πόλη και του συζήτησε να απαιτήσει να θεσμοθετηθούν οι ρεμπέτικες βραδιές που διοργανώθηκαν πέρυσι στο σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο, όπως και οι μουσικές βραδιές στα «Βοτσαλάκια» και στη «Φρεαττύδα». Ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:

«Θα τα κάνουμε και φέτος. Αν δεν τα κάνει ο Δήμος, θα τα κάνει ο συνδυασμός «Μας Ενώνει ο Πειραιάς». Είμαστε εδώ. Μένουμε εδώ, ζούμε εδώ. Αγαπάμε τον Πειραιά.»

Για την Παγόδα

«Είχαμε συνεννοηθεί με τον Πρωθυπουργό, πριν από τις εκλογές, να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία παραχώρησης της Παγόδας στο Δήμο. Η Παγόδα είναι κλειστή και κοστίζει στον ΟΛΠ γύρω στις 300.000 ευρώ για να φυλάσσεται και να καθαρίζεται. Δεν έφθανε μόνο αυτό. Κρίθηκε από ανεγκέφαλους και διατηρητέο μνημείο.

Τις επόμενες ημέρες θα έχω μια καινούργια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με την ιδιότητα του Δημάρχου, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης. Γιατί τα σύνορα της πόλης είναι η θάλασσα, δεν είναι τα κάγκελα.»

«Οι λαϊκες αγορές να περάσουν στους δήμους»

«Το σύστημα των λαϊκών αγορών πάσχει, είναι νοσηρό. Έχω κάνει μια τολμηρή πρόταση στον Πρωθυπουργό να δοθούν οι λαϊκές αγορές στους Δήμους, όπως είναι στην υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας, πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Εδώ δυστυχώς τις κρατούν αιχμάλωτες τα συμφέροντα, όπου εγκαθιστούν ένα ιδιότυπο παρεμπόριο και μια απόλυτη ασυδοσία. Και έτσι ο Δήμος έχει μόνο το κόστος, την επιβάρυνση».

Τέλος, σε ερώτηση ακροατή εάν επεκταθούν τα κοινωνικά ιατρεία, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:«Είχαμε προγραμματίσει ένα στον Προφήτη Ηλία και ένα στο κέντρο του Πειραιά, τα οποία νομίζω θα υλοποιηθούν κιόλας. Αλλά πάντως έχουμε εγγυηθεί φάρμακα και εμβόλια για όσους συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Εντείνεται η προβολή της Πάρου στα διεθνή ΜΜΕ

Σε εκστρατεία προβολής του νησιού έχει επιδοθεί ο Δήμος Πάρου, μέσω επαφών με επαγγελματίες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *