Μιχελάκης: Η εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι στο τραπέζι

Στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας, που “προκαλεί  ανησυχία στις αγορές”- όπως είπε- αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο βουλευτής της Ν.Δ.  σε δηλώσεις του στον Real Fm 97,8 μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα της Εθνικής συνεννόησης, την έξοδο της χώρας στις αγορές, την άνοδο των επιτοκίων αλλά και τις σιδηρόφρακτες παρελάσεις.

«Το θέμα της Εθνικής συνεννόησης σίγουρα πρέπει να γίνει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει αυτή η διάθεση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεννόηση για το θέμα του χρέους. Έχει γίνει συνεννόηση από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός. Είχε πει να έρθει ο κ. Τσίπρας να βρούμε μια λύση για τα ζητήματα της χώρας. Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμα» , σχολίασε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Θεσμικά αυτός που βρίσκεται πιο κοντά και εκφράζει τις θέσεις του κ. Τσίπρα, είναι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Δεν άκουσα και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι στο τραπέζι», είπε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Παππά, ότι σε ενδεχόμενη κλήση του κ. Τσίπρα από τον Πρωθυπουργό, θα πάει αλλά για να του ζητήσει να παραιτηθεί.

“Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας  ανησυχεί τις αγορές”

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις με τους οποίους βγήκε η χώρα στις αγορές, ήταν χειρότεροι. Σήμερα με βάση τα οικονομικά μεγέθη που υπάρχουν είναι καλύτερα στα σημερινά οικονομικά δεδομένα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν από μερικούς μήνες. Άρα η έξοδος στις αγορές είναι κάτι το εφικτό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Τα επιτόκια πήραν την ανηφόρα γιατί υπήρχαν πολιτικές συνθήκες που ανησύχησαν τις αγορές. Όταν αυτή της στιγμή η χώρα φαίνεται ότι μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά ότι μπορεί από το αποτέλεσμα των εκλογών να υπάρχει ακυβερνησία, αυτό στις αγορές δεν τις ανησυχεί; Επικαλούμαστε συνέχεια τις αγορές διότι καλώς η κακώς όλες οι χώρες στρέφονται προς τα εκεί».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μιχελάκης είπε τα εξής: «Δεν είναι στόχος για την διαχειρισιμότητα του χρέους να συνεννοηθούμε για το θέμα της επιμήκυνσης; Ο κ. Σταθάκης λέει μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση ίσον κούρεμα. Ο κ. Δραγασάκης, έλεγε για πάγωμα. Δηλώσεις που έχουν γίνει από αρμοδίους του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζονται ουσιαστικά με αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές, αν σταματήσει να υπάρχει αυτή η ανησυχία στις αγορές, η χώρα θα μπορεί να δανειστεί κανονικά».

“Πρέπει να σταματήσουν οι σιδηρόφρακτες παρελάσεις”

Τέλος αναφέρθηκε και στις παρελάσεις:«Πρέπει να σταματήσουν οι σιδηρόφρακτες παρελάσεις. Είναι μια εικόνα κακή και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να πλησιάζει. Βέβαια θυμόσαστε ότι είχαν γίνει θλιβερά επεισόδια, από κάποιες μειοψηφίες, οι οποίες κάθε άλλο παρά από την ιδεολογία τους και τις θέσεις τους πίστευαν»

About kymaeditor

Check Also

( Άλλη μία ) Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα συγκληθεί σήμερα, Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *