Μπλοκάρει το διάλογο στη ΔΗΜΑΡ η Μαρία Γιαννακάκη

Παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά να χωρίσουν και ελάχιστα που να τους ενώνουν, στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου πιέζουν τον Φώτη Κουβέλη στην κατεύθυνση της αυτόνομης πολιτικής παρουσίας του κόμματος, ενώ επιχειρούν να μπλοκάρουν, εν τη γενέσει του, τον διάλογο που εγκαινίασε το κόμμα τους με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αν και ουδείς στη ΔΗΜ.ΑΡ. πιστεύει σοβαρά ότι ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορούν να βρουν φόρμουλα συνεργασίας, 12 στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου έβαλαν «μπλόκο» στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος πως μπορεί να κοιτάζει μόνο προς μία κατεύθυνση: προς… τα αριστερά, δηλαδή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Στις σημερινές συνθήκες είναι απολύτως αναγκαία η ύπαρξη ενός σύγχρονου κόμματος της Αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

Οι αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρες», σημειώνουν οι 12, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και 4 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι 12 που υπογράφουν το κείμενο είναι οι  Σίμος Βαρδάκας (υπ. Ευρωβουλευτής), Μαρία Γιαννακάκη (βουλευτής Β’ Πειραιά), Χρήστος Γκαρμπούνης (μέλος ΚΕ),Γιώργος Ιωαννίδης (υπ. ευρωβουλευτής), Ελένη Καρατζόλα (υπ. ευρωβουλευτής), Χριστίνα Κωλέττη (υπ. ευρωβουλευτής), Σταμάτης Μαλέλης (μέλος ΚΕ), Δημήτρης Οικονομίδης (μέλος Ν.Ε. Ηλείας), Έφη Παγκάλου (μέλος ΚΕ), Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος (μέλος ΚΕ), Γιάννης Σπιλάνης (μέλος ΚΕ) και Παύλος Τζιάς (μέλος ΚΕ).

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Μεγαλόπολη

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 10:40 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Αρκαδίας, της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *