«Μπλόκο» της τρόικας στις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ

Εμπλοκή φαίνεται να παρουσιάστηκε με τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ αφού η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι δεν έδωσε το τελικό «ΟΚ» για τις αλλαγές. Οι δανειστές μας ζήτησαν να μην πέσουν τα έσοδα κάτω από τα 2,7 7 δισ. ευρώ και για την ώρα οι μειώσεις στον φόρο ακινήτων, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις από την τρόικα,   παραμένουν στον αέρα.

Η τρόικα,  όταν η ελληνική πλευρά παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο στους δανειστές εκείνοι ζήτησαν το απλό. Κοστολόγηση των αλλαγών και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μέχρι να ελέγξουν τα δικά τους επιτελεία τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς.

Με τον τρόπο αυτό όμως υπάρχει μια μεγάλη… τρύπα στην αλυσίδα των εξελίξεων. Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να κατατεθεί όπως ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη  στην Βουλή και πιθανότατα ούτε και την Παρασκευή. Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε για την επόμενη εβδομάδα και πλέον όλα είναι ανοιχτά. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει το παζάρι με την τρόικα και πότε θα ανάψει το πράσινο φως.

Τι σημαίνει η καθυστέρηση

Με λίγα λόγια η καθυστέρηση σημαίνει δύο πράγματα. Πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει από τις υπηρεσίες ο υπολογισμός του νέου φόρου.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το ημερολόγιο θα γράφει 14 και θα πρέπει ως τις 15 του μήνα να έχουν λάβει οι πολίτες τα νέα εκκαθαριστικά, κάτι που για πολλούς θεωρείται ήδη αδύνατο.

Στην συνέχεια οι πολίτες θα έχουν μόλις δύο εβδομάδες για να πάνε να πληρώσουν την πρώτη δόση και όλοι στο οικονομικό επιτελείο φοβούνται τις καθυστερήσεις που θα φέρουν ντόμινο στα έσοδα.

Παράλληλα κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει κάποια παράταση (αυτό μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο) και επίσης κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη θα συμβεί στην περίπτωση που εντοπιστούν και πάλι λάθη.

About kymaeditor

Check Also

Συρρικνώνεται ο ελληνικός αμπελώνας – Μείωση 65.000 στρεμμάτων την τελευταία 10ετία

Συρρικνωμένη εμφανίζεται η έκταση του ελληνικού αμπελώνα το 2021 παρά τις νέες φυτεύσεις των 6.300 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *