«Μπορεί να βρεθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια, χωρίς κοινωνικές εκρήξεις»

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Μιχάλη Σάλλα στην επίσκεψη του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς υπογράμμισε πως είναι «σοβαρό θέμα, αλλά οι τράπεζες το αντιμετωπίζουν» και σημείωσε ότι «μπορεί να λυθεί χωρίς κοινωνικές εκρήξεις».

Μεταξύ άλλων ο τραπεζίτης τόνισε οι  οικονομικοί δείκτες, αλλά και η δράση του δημόσιου τομέα σκιαγραφούν σταδιακά μία πιο θετική εικόνα για την ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα των «κόκκινων» δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα από τις τράπεζες, προσθέτοντας πως η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων πρέπει να είναι τέτοια ώστε, να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Εξετάζουμε μία -μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Σάλλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Ανέφερε ακόμη ότι οι τράπεζες έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες, οπότε είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα των «κόκκινων» δανείων θα αντιμετωπιστεί με ήπιο τρόπο, χωρίς να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις.

«Είναι εμφανής μία αλλαγή που σημειώνεται σταδιακά και στον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η επιτυχημένη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος, όπως επίσης και η επιτυχής διαχείριση θεμάτων της δημόσιας τάξης, για να μην μιλάμε μόνο για την οικονομία».

Σημειώνοντας ότι καταγράφεται βελτίωση των επιδόσεων του ιδιωτικού τομέα σε διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό, ο κ. Σάλλας πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση συντείνει και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό για μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ή την αγορά ακινήτων, καθώς βέβαια και η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

«Οι τράπεζες είναι πλέον πολύ ισχυρότερες»

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρευστότητας, επισήμανε ότι σταδιακά και με πολύ ομαλό τρόπο η αγορά θα εξυπηρετείται, καθώς οι τράπεζες είναι πλέον πολύ ισχυρότερες και οι πόροι που διαθέτουν περισσότεροι, σε σχέση με την προηγούμενη χρονική περίοδο.

«Προτεραιότητες η τόνωση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα»

Αναφερόμενος, ακόμη, στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, τη χαρακτήρισε ως έναν κρίσιμο παράγοντα, που συνεισφέρει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε, η τόνωση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα αποτελεί προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς.

 

About kymaeditor

Check Also

Βέροια: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι τευτλοπαραγωγοί

Το δρόμο της δικαιοσύνης αποφάσισαν να ακολουθήσουν ομόφωνα τευτλοπαραγωγοί της χώρας, διεκδικώντας την επαναλειτουργία της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *