«Μόνο κομμουνιστές τα κάνουν αυτά»- Απίστευτο περιστατικό Σεραφείμ με μαθητές του Ζαννείου

«Μόνο κομμουνιστές τα κάνουν αυτά». Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ απευθυνόμενος σε μαθητές που… τόλμησαν να το διακόψουν στο πλαίσιο του αγιασμού στο Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι μαθητές αντέδρασαν στα όσα άκουσαν και ο επικεφαλής της Πειραιϊκής Εκκλησίας άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε.

Για μισαλλόδοξη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα κατηγορεί λοιπόν η «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά» τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, για προτροπή του σε άτακτους μαθητές, στο πλαίσιο του αγιασμού στο Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η ανακοίνωση:

«Επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη».

 

«Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές».

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 12 ξένες γλώσσες το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Σε 12 ξένες γλώσσες θα ακουστεί το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *