Νέα δεδομένα στο Ασφαλιστικό με εφτά ανατροπές στις συντάξεις

Nέα δεδομένα έρχονται στο Ασφαλιστικό με επτά αλλαγές το προσεχές διάστημα. Τέλος μπαίνουν στις πρόωρες συντάξεις  στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο  τομέα και θα υπάρχουν ρυθμίσεις για κύριες, επικουρικές. 
και  τα εφάπαξ.
Μία πρώτη εικόνα θα δοθεί μέσα στον μήνα, καθώς θα υπάρξει ρύθμιση για την αναστολή εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων. Επίσης προωθείται ρύθμιση και για τα επικουρικά, ενώ ξεκινά διάλογος για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ.
Αναλυτικά οι αλλαγές

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο Ασφαλιστικό μέσα στο επόμενο τετράμηνο συνοψίζονται στα εξής, σύμφωνα με το “Εθνος”, έχουν ως εξής:

-Αναστέλλεται ο νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Μέσα στο μήνα θα πρέπει να υπάρξει η σχετική ρύθμιση.-Παγώνουν οι ρυθμίσεις για το μηδενικό έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία

.-Για το εφάπαξ θα συζητηθεί εκ του μηδενός καθώς ειδικά σε περιπτώσεις όπως σε αυτές των συνταξιούχων του Δημοσίου οι εκκρεμείς υποθέσεις είναι πολλές και απαιτείται είτε κούρεμα των ποσών, είτε τμηματική καταβολή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με 28.000 αιτήσεις σε αναμονή όλα δείχνουν ότι πάμε σε έναν συνδυασμό των δύο παραπάνω μέτρων. Θα γίνουν αλλαγές στο μαθηματικό τύπο.

-Για τις πρόωρες συντάξεις δεν θα θιγούν οι ασφαλισμένοι πριν το 1983, εργαζόμενοι με βαρέα και και άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ σε ό,τι αφορά σε παλαιούς ασφαλισμένους θα δοθούν κίνητρα σε ταμεία όπως το ΙΚΑ ώστε να μπορέσουν να βρουν εργασία και να αποφύγουν την πρόωρη σύνταξη.

-Στον ΟΑΕΕ θα δοθούν κίνητρα με περισσότερες ασφαλιστικές κατηγορίες ώστε να συνεχίσει η ροή χρήματος προς το Ταμεία.

-Θα δοθεί παράταση χρόνου για την αναγνώριση για τους σχολικούς φύλακες.

-Θα γίνουν ενοποιήσεις ταμείων

 

About kymaeditor

Check Also

Deutsche Bank: «Ελεύθερη πτώση» για τη μετοχή της – Αναταραχή στις αγορές

H νέα απότομη υποχώρηση των μετοχών στις ευρωπαϊκές τράπεζες, επαναφέρει την ανησυχία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *