Νέα 48ωρη απεργία του ΝΑΤ.

Νέα 48ωρη απεργία, αποφάσισε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του ΝΑΤ θα συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικού Ναυτικού, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, 15 και 18 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, το ΝΑΤ είναι η ίδια η ιστορία της ναυτιλίας και είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή.

«Η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς, όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογη με την ελληνική» αναφέρουν.

Ζητούν από την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων να συντονίσουν τον κοινό αγώνα τους, ξεκινώντας με ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων και του Πρωθυπουργού.

Το ΝΑΤ πρόκειται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους, με πορείες, καταλήψεις του ΝΑΤ, του ΕΛΟΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν την κοινωνία «ότι δεν αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά για να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας».

Στη σημερινή γενική συνέλευση, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου της Εστίας Ναυτικών, αποφασίστηκε η σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, προκειμένου να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΝΑΤ συμμετέχει και στο κάλεσμα της ΠΝΟ προς τα σωματεία όλων των εμπλεκόμενων με τη ναυτιλία φορέων, για σύσκεψη τη Δευτέρα, με θέμα τον συντονισμό και την οργάνωση κοινής δράσης.

About kymaeditor

Check Also

Ο Πειραιάς υποδέχεται το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem»

Έναν εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία συνεχίζει να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *