Νέα 48ωρη απεργία του ΝΑΤ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωράν από αύριο Δευτέρα οι υπάλληλοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), με αιχμή το ασφαλιστικό.Ήδη προηγήθηκε 48ωρη απεργία του ΝΑΤ την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

«Όχι στην κατάργηση του ΝΑΤ. Με τον αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, όπως άλλωστε το έχουμε ξανακάνει» αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, που αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σύμφωνα με την προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ διαμαρτύρονται για τον τρόπο που η κυβέρνηση αποφάσισε την ενσωμάτωση του Ταμείου τους στον Ενιαίο Φορέα, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που έχει δημοσιοποιηθεί για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, και καταλογίζουν στους συντάκτες του «πλήρη άγνοια του αντικειμένου του ΝΑΤ», καθώς «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί στο κεντρικό κτίριο του ΝΑΤ, συγκαλείται νέα γενική συνέλευση, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Στο μεταξύ, και η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν.), μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της, καθώς θεωρεί ότι ανατρέπεται η κοινωνική ασφάλιση.

«Ο ασφαλιστικός μας φορέας, που είναι το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Ναυτιλία επί εκατό πενήντα και πλέον χρόνια, διαλύεται. Διάλυση του ΝΑΤ, λόγω της πλήρους άγνοιας της λειτουργίας του, αφού προτίθεται η κυβέρνηση να το διαμελίσει και να το εντάξει στον Ενιαίο Φορέα. Αποτέλεσμα αυτής της εσκεμμένης ενέργειας της κυβέρνησης είναι να μη λειτουργήσει με το νέο καθεστώς και να προκύψει η εξαφάνισή του» υποστηρίζει η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν.

About kymaeditor

Check Also

Πανηγυρικός εορτασμός του Προφήτη Ηλία Πειραιά

Πανηγυρικός εορτασμός του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πειραιά, στο λόφο της Καστέλλας θα πραγματοποιηθεί με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *