Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στον Πειραιά λόγω έργων τραμ.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο στο κέντρο  του  Πειραιά, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών για την επέκταση του Τραμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία από τις 21 Ιουλίου 2015 έως και τις 21 Μαΐου 2016, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, θα εφαρμοστεί:

*Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γρ. Λαμπράκη (είσοδος από Λ. Πειραιώς), στο τμήμα της 50 μέτρα πριν και έως τη συμβολή της με την οδό Ομ. Σκυλίτση και για 10 μέτρα από τη συνέχιση του οικοδομικού τετραγώνου στην ίδια συμβολή, στο ρεύμα προς Πασαλιμάνι. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους τριών μέτρων.
*Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομ. Σκυλίτση και της Λ. Πειραιώς, στο ρεύμα προς τη Λ. Πειραιώς, συνολικού μήκους 150 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους τριών μέτρων η κάθε μία.
*Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου εξόδου από την οδό Γρ. Λαμπράκη προς την οδό Ομ. Σκυλίτση, στο ρεύμα προς Αθήνα, συνολικού μήκους 30 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το υπόλοιπο τμήμα του οδοστρώματος, πλάτους 3,25 μ.
*Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου εξόδου (οδός Σαρανταπόρου), από την οδό Ομ. Σκυλίτση-Ανδρέα Παπανδρέου (Μ. Ασίας) προς τη Λ. Πειραιώς, 25 μέτρα από τη συμβολή με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, συνολικού μήκους 65 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το υπόλοιπο τμήμα του οδοστρώματος, πλάτους 4,50μ.

Παράλληλα, καθορίζονται ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 40 χλμ/ώρα και απαγορεύεται η προσπέραση για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Πειραιώς και οδού Ομ. Σκυλίτση, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Εν μέσω καλοκαιριού και με δεδομένη την αυξημένη κίνηση για το Λιμάνι του Πειραιά όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να υπολογίζουν σε μεγάλες καθυστερήσεις και να είναι οπλισμένοι με υπομονή όπως άλλωστε κάνουν και οι κάτοικοι του Πειραιά εδώ και πολλούς μήνες.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Πειραιά: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

Με λάμψη, φως και ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, ο Πειραιάς υποδέχεται τα Χριστούγεννα, την πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *