Νέος υποδιοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Μουρμούρας

Είναι πλέον και επίσημο. Ο Γιάννης Μουρμούρας τοποθετείται, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όπως αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ. 

Ο κ. Μουρμούρας θα αναλάβει τη θέση της πρώην υποδιοικητού Ελένης Λουρή, της οποίας η θητεία έληξε στις 20 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Μουρμούρας έχει διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είναι καθηγητής στην Οικονομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του London School of Economics (LSE), διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Επίσης, έχει διατελέσει λέκτορας και επίκουρος καθηγητής σε γνωστά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας (London, Southampton, Edinburgh), αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Connecticut των ΗΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2001 εκλέχθηκε ομόφωνα καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα δυναμικής μακροοικονομικής ανάλυσης, οικονομικής πολιτικής και νομισματικής οικονομικής, και έχει χρηματοδοτηθεί από το Economic and Social Research Council (ESRC) της Βρετανίας, την European Commission, το Leverhulme Trust κ.ά.

Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Monetary Policy at the European Periphery» (με τον Μ. Αργυρού, Εκδ. Springer-Verlag, New York, 2000) και Associate Editor της διεθνούς επιστημονικής επιθεώρησης «South-Eastern Europe Journal of Economics» (SEEJE).

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *