Νέο ασφυκτικό πρέσινγκ της τρόικας: «Περιορίστε και άλλο τις φοροαπαλλαγές»

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, από την οποία ζητά νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής. Θέση την οποία στηρίζει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως αντιδρά στην παρούσα φάση, αποδεχόμενη μόνο τις εισηγήσεις για τον ΦΠΑ και σε ό,τι αφορά τα ειδικά καθεστώτα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι φοροαπαλλαγές έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 50% συγκριτικά με την προ κρίσης εποχή. Το κόστος των φοροαπαλλαγών για το Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, σαφώς μειωμένο από τα περίπου 8 δισ. που ήταν πριν την έναρξη της κρίσης.
Ουσιαστικά η κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών την τελευταία πενταετία δημιούργησε επιβαρύνσεις κυρίως στα φυσικά πρόσωπα, δεδομένου ότι οι περικοπές ήταν προσανατολισμένες στην κατεύθυνση αυτή.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», είναι ενδεικτικό ότι περικόπηκαν φοροαπαλλαγές που στήριζαν τα νοικοκυριά και ανέρχονταν το 2009 στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχουν περιοριστεί στα 293 εκ. ευρώ.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *