Νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο με 770.000 θέσεις εργασίας παρουσίασε ο Σαμαράς

Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση της Ν.Δ. με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

«Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων που έγινε ποτέ στο μικρότερο χρόνο» τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι «βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, κάτι που δυο χρόνια πριν φαινόταν απίστευτο».

«Θεμελιώνουμε μια νέα Ελλάδα και πίσω δεν κάνουμε»

«Θεμελιώνουμε μια νέα Ελλάδα και πίσω δεν κάνουμε, υιοθετούμε για πρώτη φορά σύγχρονο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο» υπογράμμισε. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα επιστρέψουμε στα, προ κρίσης, επίπεδα ευημερίας, αλλά χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

Παράλληλα είπε ότι αποτελούν παράδειγμα για την Ελλάδα, χώρες όπως η Φινλανδία και το Ισραήλ, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν τομείς που η Ελλάδα πλεονεκτεί έναντι των υπόλοιπων χωρών». «Πρέπει να βγούμε από τη μιζέρια και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας. Πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα» είπε.

Ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι «από εδώ και στο εξής η κατάσταση συνέχεια θα βελτιώνεται για όλους τους Έλληνες» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έως το 2020 θα έχει επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας προ-κρίσης».

«Δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα λιτότητας. Μας το ζήτησαν και το αρνηθήκαμε. Αποδείξαμε ότι δεν το χρειαζόμασταν. Τα φορολογικά βάρη σταδιακά θα μειώνονται» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Η  Ελλάδα το 2020 θα έχει ανακτήσει 54,4 δισ. ευρώ»

O πρωθυπουργός είπε ότι τα έσοδα του τουρισμού μπορούν να φτάσουν στα 16,5 δισ. ευρώ ετησίως, στα 13,5 δισ. τα οφέλη της μεταποίησης και των αγροτικών προϊόντων, έως 9,5 δισ. ευρώ τα οφέλη από την ενέργεια και 2 δισ. από την καινοτόμα τεχνολογία» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα το 2020 θα έχει ανακτήσει 54,4 δισ. ευρώ». Σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα του κράτους από τα ενεργειακά αποθέματα σε βάθος 30ετίας μπορούν να φτάσουν στα 300 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για 770.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 7 χρόνια προσθέτοντας ότι «έως το 2020 η ανεργία στην Ελλάδα θα έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε τέσσερα χρόνια θα υπάρχουν 550.000 νέες θέσεις εργασίας».

Έθεσε, δε ως βασικές του προτεραιότητες: Τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση του κόστους ενέργειας, την ενίσχυση της ρευστότητας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα προχωρήσει βήμα-βήμα παντού, αλλά σταδιακά για να μην απειληθούν τα πλεονάσματα» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως στόχο να είναι στο 15% ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη, στο 33% ο ανώτατος συντελεστής στα εισοδήματα και στο 12% ο ανώτατος ΦΠΑ.

«Όσο επιστρέφουν οι καταθέσεις, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η ρευστότητα»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση είναι «απολύτως αξιόπιστο» το τραπεζικό σύστημα, «ασφαλείς» οι καταθέσεις, επισημαίνοντας ότι «προωθούμε μέτρα για την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Όσο επιστρέφουν οι καταθέσεις, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η ρευστότητα».

«Σταθερότητα σημαίνει ανάπτυξη τώρα. Αστάθεια και αποσταθεροποίηση σημαίνει επιστροφή στην κρίση. Χωρίς σταθερότητα δεν ενισχύονται οι καταθέσεις δεν έρχονται κεφάλαια δεν γίνονται επενδύσεις. Σταθερότητα σήμερα για ανάπτυξη και ευημερία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Τον επενδυτή τον διευκολύνουμε, δεν τον διώχνουμε» σημείωσε κάνοντας αναφορά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Καμένα Βούρλα

Σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα το πρωί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *