Νέο κούρεμα στις συντάξεις από 1ης Αυγούστου

 Λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους  θα δουν από 1ης Αυγούστου χιλιάδες συνταξιούχοι αφού επέρχονται «κούρεμα» από 34 έως 325 ευρώ στις συντάξεις. Ειδικότερα,  αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης και θα χαθούν χρήματα λόγω έκτακτης εισφοράς ενώ μόνο όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 750 ευρώ (κύρια και επικουρική) δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ λόγω της αλλαγής στη φορολόγηση.

Μέχρι και τώρα τα Ταμεία φορολογούν αυτοτελώς τις κρατήσεις και τις ειδικές εισφορές αλληλεγγύης.

Από την επόμενη σύνταξη όμως αυτό δεν θα ισχύει και έτσι θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα για κάθε συνταξιούχο.

Πλέον ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να υπολογίζεται ενιαία και να παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές των ασφαλισμένων με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και βάση των συντελεστών 22%, 32% και 42%.

Το ίσιο και η εισφορά αλληλεγγύης, θα υπολογίζεται και αυτή ενιαία, κάθε μήνα με βάση τις μηνιαίες αποδοχές για όσους στα συνολικά τους εισοδήματα από κύριες και επικουρικές λαμβάνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζονται οι κρατήσεις με συντελεστή από 1% ως 4%.

 

About kymaeditor

Check Also

Εμπορευματοκιβώτια: Βουτιά σημειώνουν οι τιμές μεταφοράς

Κατακόρυφη βουτιά έχουν καταγράψει οι τιμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οι οποίες λόγω της ύφεσης, της επάρκειας αγαθών και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *