Νέο κόμμα ετοιμάζει ο Λυκούδης

Νέα πολιτική κίνηση φαίνεται να ετοιμάζει ο Σπύρος Λυκούδης, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την ΔΗΜΑΡ. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς αναφέροντας ότι ούτε «Ρονάλντο της πολιτικής» είναι για να πάρει «μεταγραφή» σε άλλο κόμμα είναι, ούτε «Κατσαντώνης» για να είναι «μοναχικός καβαλάρης».

Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε πως «κάθε δημοσκόπηση δείχνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αρνείται να ενταχθεί στο νέο δικομματισμό. Όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις θα παίξω ρόλο στη δημιουργία καινούρια πολιτικής κίνησης που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ούτε ισχυρή κεντροαριστερά υπάρχει σήμερα ούτε ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτών οριζόντων, θα παλέψω προς μια τέτοια κατεύθυνση».

«Η δική μου φιλοδοξία δεν είναι να είμαι πολιτικός ταχυδρόμος μεταξύ του Βενιζέλου, του Κουβέλη, του Θεοδωράκη» τόνισε ο κ. Λυκούδης ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η ΔΗΜΑΡ έχει εγκλωβιστεί σε μια απίστευτα αδιέξοδη πορεία»

Για τη ΔΗΜΑΡ και την απόφασή του να αποχωρήσει τόνισε ότι «γεννήθηκε με πολύ μεγάλες ελπίδες, γεννήθηκε και από μένα, έβαλα πολύ μεγάλες πλάτες αγαπήθηκε αυτό το κομμάτι παρά πολύ… Κάποια στιγμή όμως έχεις αναφορά στη συνείδησή σου και την πολιτική σου σκέψη. Η ΔΗΜΑΡ έχει εγκλωβιστεί σε μια απίστευτα αδιέξοδη πορεία, δεν έχει εδώ και 1,5 χρόνια κανένα απολύτως στίγμα».

 

«Είχα βαρέσει καμπάνα εδώ και 1,5 χρόνο και έβλεπα τους συνάδελφους μου του ηγετικού πυρήνα να βαδίζουν αμέριμνοι προς την ήττα. Η πορεία της ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως αδιέξοδη» ανέφερε ο κ. Λυκούδης, τονίζοντας ότι «τις 17 έδρες που η ΔΗΜΑΡ τις της έδωσαν 350.000 Έλληνες που τώρα τής γύρισαν την πλάτη. Πόσο εύκολα θα αισθανθεί ένας βουλευτής που τον ψήφισαν 350.000 Ελλήνων να παραδώσει την έδρα του σε ένα κόμμα του 1%; Το 1/3 του κόμματος που έφυγε δεν πρέπει να έχει πολιτική έκφραση μέσα στη Βουλή;».

 

Πάντως επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά υπό όρους.

About kymaeditor

Check Also

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *