Νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ομάδες προσανατολισμού και το μάθημα – μπαλαντέρ που θα επιτρέπει στους υποψηφίους μιας ομάδας να επιχειρήσουν την εισαγωγή τους σε σχολή άλλης ομάδας είναι τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι ομάδες προσανατολισμού, που στην ουσία αντικαθιστούν τις κατευθύνσεις, είναι τρεις και συγκεκριμένα, η ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, η Ομάδα Θετικών Σπουδών και η Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σκοπός του μεταβατικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, είναι να αντιμετωπιστούν ελλείψεις, κενά και στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από το σύστημα του Νέου Λυκείου όσο και του ισχύοντος εξεταστικού εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υπήρχαν πάρα πολλοί αντικειμενικοί περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την επιδίωξη ενός σχεδιασμού εκ του μηδενός. Όμως δίνει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες στους υποψήφιους της επόμενης σχολικής χρονιάς από εκείνες που έδινε το σύστημα του Νέου Λυκείου, χωρίς να αιφνιδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ανατρέπει τον προγραμματισμό τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση, αισθητή στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.07. Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στην Αθήνα. Το επίκεντρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *