«Ναι», αλλά υπό προυποθέσεις, η δημιουργία αναψυκτηρίου στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά

Θετικό στην δημιουργία αναψυκτηρίου στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά εμφανίστηκε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ωστόσο έθεσε προϋποθέσεις και πιο συγκεκριμένα να δημιουργηθεί αυτό  πίσω από το όριο της ακτογραμμής και με τα χαρακτηριστικά μιας λιτής κατασκευής.

Στην παραλία Βοτσαλάκια, με την «επίστεψη» του Κονώνειου Τείχους, ο δήμος Πειραιά κατέθεσε αίτημα για την κατασκευή λιθόκτιστου αναψυκτηρίου.

Στο ίδιο σημείο, αλλά εντός της ζώνης του αιγιαλού λειτουργεί μέχρι σήμερα αναψυκτήριο, για το οποίο το ΚΑΣ σε προηγούμενη συνεδρίασή του το 2013 είχε ζητήσει την παραμονή του μόνο για ένα χρόνο και στη συνέχεια την κατεδάφισή του και τη δημιουργία νέας κατασκευής που θα σέβεται τα όρια του αιγιαλού. Στη συνεδρίαση εκείνη είχε εγκριθεί και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου, οργανωμένου πάρκινγκ και χώρου για την ανάπτυξη ξαπλωστρών.

Όπως εξήγησαν  εκπρόσωποι του δήμου, έχει υπογραφεί τριετής σύμβαση μίσθωσης σε ιδιώτη του θερινού σινεμά, του αναψυκτηρίου και των ξαπλωστρών και ομπρελών.

Η νέα μόνιμη κατασκευή έρχεται να αντικαταστήσει το παλιό αναψυκτήριο, όμως η θέση του θα είναι πίσω από το όριο του αιγιαλού που ορίζει το ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου το νέο αναψυκτήριο θα είναι εμβαδού 70 τετραγωνικών μέτρων με δίρριχτη στέγη από κεραμίδια, ενώ ζήτησε και την τοποθέτηση ξύλινου στεγάστρου εμβαδού 65 τετραγωνικών μέτρων για σκίαση.

Αντιδράσεις των πολιτών

Στα παραπάνω σχέδια αντιδρούν πολίτες του Πειραιά, οι οποίοι ζητούν να μείνει ελεύθερος από οποιαδήποτε κατασκευή ο ελάχιστος αδόμητος χώρος της παραλίας. Μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Προστασία των Παραλιών Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια βρέθηκαν την Τρίτη  στη συνεδρίαση του ΚΑΣ και ζήτησαν να μην κατασκευαστεί το αναψυκτήριο, καθώς «η σκοπιμότητά του δεν αιτιολογείται επαρκώς, ενώ ο χώρος είναι κατατεμαχισμένος και κάθε νέα χρήση επιβαρύνει και καταστρέφει την περιοχή».

Οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι στο αναψυκτήριο της Φρεαττύδας είχε τεθεί ο όρος να λειτουργεί ως τη δύση του ήλιου (καθώς γειτνιάζει με μνημείο, το Κονώνειο Τείχος), κάτι που καταστρατηγείται και η λειτουργία του γίνεται ως τις 3 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να έχει χαρακτήρα μπαρ.

Τα μέλη του ΚΑΣ συμφώνησαν τελικά ομόφωνα στην τοποθέτηση του αναψυκτηρίου, αλλά όχι στην κατασκευή του στεγάστρου. Πρότειναν αντίθετα την τοποθέτηση ομπρελών που θα μαζεύονται στο τέλος του καλοκαιριού. Επίσης, επισήμαναν ότι η μορφή του αναψυκτηρίου θυμίζει χειμερινό καταφύγιο, γι’ αυτό και ζήτησαν να μην είναι εμφανής η λιθοδομή, καθώς και να μην τοποθετηθούν κεραμίδια στη στέγη. Τέλος, έθεσαν τον όρο το αναψυκτήριο να λειτουργεί ως τη δύση του Ηλίου.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Απόδραση βαρυποινίτη από το κατάστημα κράτησης Τριπόλεως

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό 56χρονου κρατούμενου που δεν επέστρεψε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *