«Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέει ο Αντώνης Σαμαράς

«Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέει ο Αντώνης Σαμαράς, για να μείνει η χώρα στο ευρώ.  Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραχώρησε συνέντευξη στο «Βloomberg» και τόνισε πως «αν το σχέδιο είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα δώσουμε στήριξη. Η έξοδος [από το κοινό νόμισμα] θα σήμανε την απόλυτη καταστροφή».

Όπως είπε, το ενδεχόμενο Grexit δεν θα προκαλούσε στην ευρωζώνη τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν «πριν από τέσσερα χρόνια». Εκτίμησε πάντως ότι οι συνέπειες θα ήταν και σήμερα «τεράστιες» και παράλληλα στη χώρα μας θα σήμαινε «πολιτική καταστροφή».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την μέχρι τώρα πολιτική διαπραγμάτευσης που ακολουθεί δηλώνοντας τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

«Σταμάτα τους θεατρινισμούς, ο λογαριασμός αυξάνεται», είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα, και καμία πράξη […] Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό» για την κυβέρνηση, προσέθεσε.

Αναφορικά με τη διπλωματική προσέγγιση της κυβέρνησης με τη Ρωσία, σχολίασε:

«Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς από Κινέζους, Ιρανούς, Ρώσους, να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, αυτό δεν στέλνει σινιάλο στην υπόλοιπη Ευρώπη πως δεν είσαι πραγματικά ένας σοβαρός φιλοευρωπαίος;».

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *