“Ναι” σε μνημόνιο με μεταρρυθμίσεις για τη πάταξη της διαφθοράς”

Mεταρρυθμίσεις χωρίς μνημόνιο. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ακόμα πως «στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς».

Διευκρινίζοντας την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Βερολίνο ότι «συμφωνούμε με το 67% των μεταρρυθμίσεων» τόνισε πως αναφερόταν στις ίδιες τις μεταρρυθμίσεις και όχι στο μνημόνιο. «Μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με τρόπο που θα βοηθηθεί η ελληνική κοινωνία» είπε σχετικά.

«Η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις που αφορούν το φορολογικό σύστημα. Να πατάξουμε την φοροδιαφυγή, για να έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα».

Για τις προγραμματικές δηλώσεις είπε: «Ο Πρωθυπουργός έλειπε και έπρεπε να έχει ολοκληρωμένες συνομιλίες με τους υπουργούς του» και επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φυσικά και θα υπάρχει».

«Υπάρχουν θέματα που για μας είναι κόκκινη γραμμή. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση στην οποία ασκείται κριτική επειδή προσπαθεί να κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά. Έχουμε όλη την αποφασιστικότητα και τη νηφαλιότητα να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία λάβαμε λαϊκή εντολή για να τα κάνουμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχουν οι επαφές της κυβέρνησης στο εξωτερικό.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πρώτη φορά σε διαδικασία διαπραγμάτευσης» και κλείνοντας ζήτησε από την ελληνική κοινωνία στήριξη για την επίτευξη των δύσκολων στόχων.

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *