Ναυάγιο Sea Diamond: Ένοχοι κρίθηκαν πλοίαρχος και αξιωματικός ναυτιλίας από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά

Θετική χαρακτηρίζεται από δικαστικούς κύκλους η  απόφαση της Παρασκευής του τριμελούς εφετείου Πειραιά, για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Το δικαστήριο, αφού έκρινε ότι το πλοίο ήταν αξιόπλοο, κήρυξε ενόχους εξ αμελείας για την πρόσκρουση και βύθισή του τον πλοίαρχο και τον αξιωματικό Ναυτιλίας, ενώ ένοχος για εξ αμελείας για πρόκληση ρύπανσης, με αναστολή, κηρύχθηκε ο διευθυντής επιχειρήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας. Στον πλοίαρχο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, στο διευθυντή επιχειρήσεων της διαχειρίστριας, ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και στον αξιωματικό ναυτιλίας, ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή. Στελέχη της εταιρείας, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, ανέφεραν «ότι η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Sea Diamond σέβονται απόλυτα τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Πειραιά και αισθάνονται ικανοποίηση για την αθώωση των στελεχών τους».

Ανέφεραν επίσης, ότι είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να εξεταστεί από κοινού πλάνο αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών και σωστικών μέσων στη Σαντορίνη, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο ναυτικό ατύχημα, με γνώμονα την ασφάλεια όχι μόνο των κρουαζιεροπλοίων αλλά όλων όσων επισκέπτονται το νησί.

About kymaeditor

Check Also

Τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αυριανό τελικό του Conference League

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *