Ναυπηγείο Νεωρίου: Ανελκύθηκε η δεξαμενή Βιολάντω.

Η δεξαμενή Βιολάντω ανελκύθηκε σήμερα στο ναυπηγείο του Νεώριου Σύρου, το οποίο ετοιμάζεται για μία νέα εποχή, καθώς περνάει στον έλεγχο του ελληνοαμερικανικού ομίλου ΟΝΕΧ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων η ανέλκυση διήρκησε 3 ώρες και 14 λεπτά και η προετοιμασία διήρκεσε 12 ημέρες. Η ανέλκυση πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο τμήμα μελετών του Νεωρίου, τους έμπειρους εργαζόμενους του Νεωρίου, τις εταιρείες δυτών Νικ. Σεγρεδάκης Καταδυτική ΕΠΕ και Λιακαυγερή Στυλιανή και με την οικονομική συνδρομή του κ. Πάνου Ξενοκώστα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δεξαμενή μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία με ολικό μήκος έως 245 μέτρα και πλάτος έως 32,4 μέτρα.

Το σωματείο των εργαζομένων ευχαριστεί τους Έλληνες πλοιοκτήτες για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν στην επαναλειτουργία, το λιμεναρχείο Σύρου για την αμέριστη συμπαράσταση και τους φορείς του νησιού.

«Τα 17 πλοία που επισκευάστηκαν στο ναυπηγείο μας στις 70 ημέρες της επαναλειτουργίας μας με απόλυτη επιτυχία και η ανέλκυση της Νο. 1 πλωτής δεξαμενής Βιολαντώ, μας γεμίζει με πίστη ότι η ναυπηγοεπισκευαστική μας βιομηχανία μπορεί να ζει και να είναι ψηλά εκεί που της αξίζει» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και καταλήγουν: «Και εμείς ως εργαζόμενοι, να μπορούμε να ελπίζουμε και να λέμε. Ποτέ ξανά άνεργοι. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι εδώ. Η δεξαμενή Βιολάντω είναι εδώ. Το Νεώριο και η Σύρος ζει».
Πηγή: Ναυτεμπορική

About kymaeditor

Check Also

Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε επιβατηγό τουριστικό σκάφος στη Μαρίνα Φλοίσβου

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *