Ναυτεργατικά σωματεία: Προειδοποίηση για απειλή συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Για «επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας και Ναυτιλίας» κάνουν λόγο με ανακοίνωση-καταγγελία τους πέντε ναυτεργατικά σωματεία.

συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, Στέφενσον, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία αρνούνται τη χρηματοδότηση όπως προβλέπεται για το ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, για την καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου. Τονίζουν ότι η πρόθεση είναι να καταβάλουν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ από τα 90 για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των ναυτεργατών.
Οι ναυτεργάτες, που ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για να συζητηθεί το θέμα, απαιτούν από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των συντάξεων και την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

About kymaeditor

Check Also

Εκδήλωση βράβευσης Στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *